Поділитись:

У Луцьку хочуть створити кризові центри: що це таке (відео)

Четвер, 27 жовтня 2022, 11:15
У Луцьку хочуть створити кризові центри: що це таке (відео)

У Луцьку закликали створити мережу кризових інформаційних центрів для мешканців. 

Такий запит озвучив депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський Рух «Свідомі» Михайло Наход під час чергової сесії у середу, 26 жовтня. 

Обранець громади зауважив, що триває 9 місяць повномасштабної війни з росією. Останнім часом окупанти б'ють ракетами та дронами-камікадзе по критичній інфраструктурі українських міст, адже росія, як країна-терорист хоче спровокувати гуманітарну кризу в Україні напередодні зими.

У суботу, 22 жовтня, Луцьк зазнав чергового удару по об'єкту енергетичної інфраструктури, і внаслідок цього обстрілу значна частина міста залишилася без електро- та водопостачання протягом тривалого часу. Були також перебої у мобільному зв'язку. 

«За таких обставин міська рада повинна подбати про наслідки, з якими можуть зіштовхнутися мешканці громади. Вважаю за необхідне створити в кожному мікрорайоні та на території прилеглих населених пунктів кризові інформаційні центри на базі комунальних закладів», – сказав депутат. 

Михайло НаходМихайло Наход
 

За словами депутата, це повинні бути приміщення з укриттями та легким доступом для соціально вразливих верств населення. Вищевказані кризові інформаційні центри повинні мати запас води, бензинові чи дизельні генератори, універсальні мобільні батареї (павербанки), за можливості – засоби зв'язку «Starlink», а також ковдри та запас їжі з тривалим терміном зберігання.

«У випадку надзвичайної ситуації мешканці громади повинні в першу чергу знати і розуміти, що вони можуть звернутися в кризовий інформаційний центр за консультацією чи необхідною допомогою. Зокрема, дізнатися, де можна набрати води, які магазини працюють, коли відновиться світло, зв'язок і так далі», – пояснив Михайло Наход. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів