Поділитись:

З російського полону звільнили 107 українських воїнів (відео)

Четвер, 03 листопада 2022, 18:17
З російського полону звільнили 107 українських воїнів (відео)

У четвер, 3 листопада, з російського полону вдалося повернути 107 українських військових. Серед них – 74 захисники «Азовсталі».

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Так, під час обміну полоненими звільнили 107 воїнів – 6 офіцерів, 101 рядового та сержанта. 74 бійця захищали «Азовсталь».

За словами керівника Офісу Президента, це бійці ЗСУ, ВМС, ТрО, ДПСУ, НПУ, ДССТ та нацгвардійці, серед яких троє «азовців». Андрій Єрмак додав, що деякі з них добровольцями летіли вертольотом у Маріуполь, щоб рятувати життя і воювати за місто.

«Ми повернули додому багатьох поранених у боях. Зокрема, нам вдалося обміняти тяжкопоранених та лежачих з Маріуполя, із «Азовсталі», хлопців з осколковими пораненнями рук та ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла. Є люди з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частину обличчя, з інфікованими ранами. Також є поранений боєць внаслідок вибуху в Оленівській колонії. Чимало з наших хлопців зазнали поранень ще у березні. Держава зробить все необхідне, щоб допомогти кожному з них», – йдеться у дописі.

Нагадаємо: військовополонена з Волині Аліна Паніна, котру звільнили під час масштабного обміну 17 жовтня, розповіла про голод під час перебування у російському полоні та нелюдське поводження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів