Поділитись:

Як дитині харчуватися на «дистанційці»: рекомендації МОЗ

Четвер, 10 листопада 2022, 06:35
Як дитині харчуватися на «дистанційці»: рекомендації МОЗ

Нещодавно було проведено реформу шкільного харчування, але у нинішніх реаліях учні змушені перебувати на дистанційному навчанні та харчуватися самостійно. Президент Асоціації дієтологів України та консультант із громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Олег Швець дав кілька порад, як харчуватися дітям, які навчаються онлайн.

Про це повідомляє МОЗ України.

Швець зазначає, режим – це одна з найважливіших складових у харчуванні дітей. Тому потрібно погодити з адміністрацією школи та класним керівником час та тривалість перерви на сніданок та обід.

"Перерву на другий сніданок бажано організувати з 10:00 до 11:00, її тривалість має становити не менше 20 хвилин. Орієнтовно з 13:00 до 14:00 передбачається перерва на обід тривалістю 25-30 хвилин. Слід враховувати, що школярі часто готують або розігрівають страви самостійно, а це потребує додаткового часу", – сказав президент Асоціації дієтологів України.

Загалом, протягом дня дітям та підліткам необхідно мати три стандартні прийоми їжі та один-два перекуси.

Крім того, Олег Швець наголошує – потреба школяра в рідині має бути забезпечена чистою питною водою. Гарячі напої, такі як чай та какао, повинні вживатись у помірній кількості, бажано без додавання цукру. Фруктовий сік слід обмежити до однієї склянки щодня.

Щоденне меню школярів різного віку має включати цільнозернові та бобові продукти, сезонні фрукти та овочі, молочні продукти, рибу, птицю та червоне м'ясо.

Лікарські асоціації також рекомендують обмежити споживання цукру до 25 г на добу. Загалом десерти повинні становити не більше 10% загальної добової калорійності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів