Поділитись:

ЗСУ швидко завершать визволення Херсонщини, – ISW

Субота, 12 листопада 2022, 12:48
ЗСУ швидко завершать визволення Херсонщини, – ISW

В Інституті вивчення війни вважають, що російські військові більше не мають можливості утримувати правий берег Дніпра.

Про це пише ТСН з посиланням на звіт ISW, який опублікували у суботу, 12 листопада.

У повідомленні йдеться, що на захід від Дніпра все ще залишається кілька російських військ. Передбачають, що частина військовослужбовців рф може залишитися на правому березі, щоб вести партизанську діяльність.

За даними аналітиків, виведення армії російської федерації із західної частини Херсонської області тривало близько трьох днів. В результаті через Дніпро переправили близько 20 тисяч російських військових та 3500 одиниць військової техніки.

«Українські сили швидко завершать звільнення будь-яких районів, які ще не підконтрольні їм», – вважають аналітики.

Експерти звертають увагу на те, що окупанти активно готують кілька ліній оборони на лівому березі Дніпра. На їхню думку, найближчим часом армія РФ буде зайнята зміцненням своїх позицій на півдні.

На думку аналітиків, українські війська поступово завершують окупацію на півдні.

Нагадаємо: у п'ятницю, 11 листопада, ЗСУ звільнили Херсон. Президент України Володимир Зеленський назвав 11 листопада історичним днем, днем повернення Херсона. 

«Херсонці чекали. Ніколи не відмовлялися від України. Надія на Україну завжди виправдовується – і Україна завжди повертає своє», – зазначив президент.

ЗСУ закликали українців поки не повертатися до Херсонської області через високу ймовірність обстрілів. Зазначають, що окупанти зайняли лівий берег Дніпра, звідки обстрілюють громадянську інфраструктуру України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024