Поділитись:

Кавомашина – апарат для сучасних людей*

Понеділок, 14 листопада 2022, 09:12
Кавомашина – апарат для сучасних людей*

Звичне приготування кави можна автоматизувати із застосуванням відповідного обладнання. Цим обладнанням є кавоварка, яка лише одним натисканням кнопки приготує смачний напій. Культовий статус змушує постійно готувати собі каву, формувати заряд енергії та насолоджуватися смаковими якостями напою.

Деякі вибирають кавомашини для дому з мінімальним набором функцій, інші, навпаки, купують техніку для офісу, ресторану, бару або кафе. В останніх випадках вона доповнюється великою кількістю можливостей та функцій. Кожна кофемашина повинна ефективно працювати на благо людини, а при належному обслуговуванні вона прослужить не один десяток років. Залишається лише зробити правильний вибір.

Опції кофемашин

Звичайна кавоварка є першим поколінням повноцінного обладнання, де всі процеси автоматизовані. Сучасна техніка може мати наступний набір функцій і можливостей:

  1. Кавомолка. Відмінний додатковий модуль, щоб перетворити зерна на порошок для подальшого приготування напою. Відповідно апарат може працювати як на зернах, так і на готовій меленій каві;
  2. Кавоварка. Фактично інструмент для приготування напою. Гаряча вода або пара пропускається через мелену каву, після чого на виході створюється напій із попередньо заданими характеристиками;
  3. Параметри кави. Відмінна можливість для бариста та фанатів цього напою підготувати саме те, що хочеться. Регулюється міцність, кількість пінки, ступінь помелу та багато іншого;
  4. Добавки. Модулі, за допомогою яких можна додавати прянощі, молоко та інші елементи.

Кожне з цих доповнень буде оснащуватися в різних пристроях, від чого створюється ціна. Деякі кавоварки одночасно можуть готувати до трьох чашці напоїв з різними характеристиками.

Виробники кавомашин

Основних виробників можна надати наступним списком:

  • Bosch,
  • Delonghi,
  • Jura,
  • Krups,
  • Philips,
  • Saeco.

Найбільш відомими брендами є компанії із Італії. Деякі з них спеціалізуються саме на виробництві кофемашин, з кожним роком відточуючи свою майстерність із застосуванням нових технологій та стандартів якості. На кожне обладнання надається гарантія.

Але навіть найдорожча техніка не прослужить скільки потрібно, якщо своєчасно її не доглядати. Рекомендується час від часу регулювати параметри, замовляти чистку та користуватися лише якісною водою, щоб виключити появу накипу.

Надрукувати
мітки:
коментарів