Поділитись:

У Луцьку шукають волонтерів, які розвозитимуть воду містом у разі надзвичайної ситуації

Понеділок, 05 грудня 2022, 18:00
У Луцьку шукають волонтерів, які розвозитимуть воду містом у разі надзвичайної ситуації

У Луцьку шукають волонтерів, які розвозитимуть воду містом у разі надзвичайної ситуації.

Про це повідомили в управлінні інформаційної роботи Луцької міської ради. 

КП «Луцькводоканал» закупить десять однокубових ємностей для питної води в рамках програми цивільного захисту населення Луцької міської ради. Ємності будуть використані для набору питної води і її розвезення по місту в разі ворожих атак по об’єктах критичної інфраструктури у ситуаціях, якщо для відновлення постраждалих об’єктів знадобиться тривалий час.

Запрошують всіх, хто має у своєму розпорядженні великі автомобілі, буси тощо, в яких вміститься однокубова бочка води.  

Розмір ємностей: довжина*ширина*висота =1500х1000х1000

«Просимо написати в приватні повідомлення сторінки «Луцькводоканал» вже зараз, аби можна було сформувати відповідну групу «Доставка води» у Вайбері й створити осередок комунікації між волонтерами та працівниками підприємства, напрацювати алгоритм дій на випадок непередбачуваних обставин», – йдеться в повідомленні.

Всіх небайдужих просять повідомити в особистому повідомленні:

  • своє ім’я, прізвище,
  •  особистий номер мобільного,
  • марку авто і район, де найбільш зручно буде здійснювати розвезення і роздачу питної води.

Роздачу води організовано в районах поблизу найбільших супермаркетів міста. Долучатися можуть також власники великогабаритних авто, або власники великих ємностей для
води, які також зможуть підвозити і роздавати воду людям.

Працівники КП «Луцькводоканал» забезпечуватимуть розлив води у ємності і нададуть всю необхідну допомогу по організації роздачі. Кошти на закупівлю десяти однокубових ємностей уже виділено, триває процес закупівлі.

Водночас, вкотре наголошують лучанам на необхідності мати в постійному запасі по шість літрів питної води на людину. Адже в надзвичайних ситуаціях підприємство чекатиме повідомлення щодо відновлення електропостачання, а розгортати пункти видачі води чи запроваджувати інші заходи почнуть орієнтовно через 24 години після аварійних ситуацій, які неможливо буде усунути швидко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів