Поділитись:

Агітував за «приєднання» Запоріжжя до росії: диякону УПЦ МП повідомили про підозру

Субота, 10 грудня 2022, 17:07
Агітував за «приєднання» Запоріжжя до росії: диякону УПЦ МП повідомили про підозру

СБУ викрила диякона УПЦ МП, який агітував за «приєднання» Запоріжжя до росії.

Про це повідомляє СБУ.

Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника в результаті контрдиверсійних заходів у прифронтових районах півдня України. Зловмисником виявився диякон однієї з церков Запорізької єпархії УПЦ МП, який публічно схвалював проведення незаконного референдуму щодо «приєднання» регіону до складу росії.

Для цього він активував профіль у забороненій соцмережі «Вконтакте» і від свого імені «репостив» заклики прокремлівських блогерів на підтримку фейкового плебісциту. Коментуючи російські публікації, він агітував людей прийти на «виборчі дільниці» і «проголосувати» на користь країни-агресора.

Крім цього, у своїх «дописах» він заперечував існування українського народу, його мови і культури. Також клірик ставив під сумнів державний суверенітет і територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах. Матеріали для деструктивного контенту брав з пропагандистських пабліків російської соцмережі, у тому числі «русская весна».

Ініційована СБУ незалежна експертиза опублікованих матеріалів підтвердила підривну діяльність фігуранта. Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами злочинів.

Наразі клірику повідомили про підозру за:

  • ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, релігійної ворожнечі) Кримінального кодексу України.

Агітував за «приєднання» Запоріжжя до росії: диякону УПЦ МП повідомили про підозру 

Вирішують питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинних дій проти державної безпеки України.

Нагадаємо: СБУ повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ «московського» патріархату, який здійснював антиукраїнську діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів