Поділитись:

Сніг та ожеледиця: на Волинь насувається потужний циклон

Четвер, 15 грудня 2022, 15:56
Сніг та ожеледиця: на Волинь насувається потужний циклон

фото ілюстративне

До України йде потужний циклон, який принесе сильні опади. На Волині погода погіршиться вже завтра, 16 грудня. Синоптики попереджають про сильні опади у вигляді снігу та мокрого снігу, ожеледь і ожеледицю на дорогах.

Про це розповів черговий синоптик Волинського обласного центру з гідрометеорології Василь Климюк, – повідомляє ІА Волинські новини. 

«У зв’язку з виходом активного циклону з Балкан на Волині очікується погіршення погоди. Погодні умови погіршаться вже 16 грудня. У п’ятницю, 16 грудня, будуть значні опади: сніг, мокрий сніг із переходом у дощ. На дорогах ожеледиця. Місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, туман. Вітер переважатиме південно-східного напрямку (5-10 метрів за секунду). Вночі температура становитиме 3-8° морозу, вдень – від 3° морозу до 3° тепла», – прокоментував черговий синоптик.

Василь Климюк додав, що через погіршення погоди (значні опади у вигляді снігу, мокрого снігу, налипання мокрого снігу, ожеледь і ожеледицю на дорогах) у Волинській області 16 грудня буде оголошено штормове попередження І рівня небезпечності (жовтий рівень).

17 грудня на Волині прогнозують помірні опади (сніг, мокрий сніг). Місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер переважатиме південно-західного напрямку (5-10 метрів за секунду). Температура протягом доби становитиме 1-6° морозу.

«Із 18 грудня до 20 грудня буде переважно без опадів, але очікується зниження температури. Вночі температура сягатиме 10-15° морозу, а вдень – 3-8° морозу», – зазначив Василь Климюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів