Поділитись:

Чи потрапив на Волинь небезпечний сир із Франції

Четвер, 23 лютого 2023, 10:24
Чи потрапив на Волинь небезпечний сир із Франції

Фото ілюстративне

Днями стало відомо, що в Україну потрапив небезпечний сир «Гаперон» із Франції. В ньому виявили патогенні бактерії Listeria monocytogenes, які є збудником тяжкого інфекційного захворювання на лістеріоз. 

У Головному управлінні Держпродспоживслужби області журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомили, що на Волині поки не виявили цього небезпечного сиру. Але розслідування не завершене. 

Сир в Україні виявили 18 лютого. Наразі фахівці Держпродспоживслужби з'ясовують, чи не продається він на території області. 

У Держпродспоживслужбі закликають негайно вилучити товар з продажу.

Повідомити про виявлення продукту можна у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області: вул. Поліська Січ 10, м. Луцьк, Волинська область, 43010, тел.: +380 332 72-93-81.

Нагадаємо, до Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області надійшло інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 08 лютого 2023 року № 2023.0841-fup 4, стосовно виявлення Listeria monocytogenes в сирах (Гаперон) з пастеризованого молока, що експортувались з Франції (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, France) до України (одержувач: ТзОВ «ТД Гурмандіз», вул. Костянтинівська, 72, м. Київ, 04080).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів