Поділитись:

Шмигаль заявив про завершення розбудови антикорупційної інфраструктури

Неділя, 26 лютого 2023, 18:29
Шмигаль заявив про завершення розбудови антикорупційної інфраструктури

В Україні завершують розбудову антикорупційної інфраструктури, при цьому державі вже вдалося подолати системну корупцію.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю німецькому виданню Focus, – пише Суспільне.

«Україна завершує розбудову антикорупційної інфраструктури. Інституції повноцінно функціонують і перевіряють всі рівні на предмет корупції. Суспільство змінилося внаслідок цієї війни й більше не пробачає ознак можливих правопорушень. У нас нульова толерантність до корупції. Реакція миттєва. Швидке затримання людей, підозрюваних у зловживаннях, свідчить про зміну підходу України до цих питань», – зазначив він.

Урядовець наголосив, що в Україні немає системної корупції.

«Поодинокі прояви корупції – я наголошую на слові «поодинокі» – не толеруються, з ними негайно борються», – підкреслив прем’єр.

Шмигаль нагадав, що Україні вдалося знизити вплив бізнесу на владу завдяки ухваленню антиолігархічного законодавства.

«Олігархічний вплив в Україні значно зменшився з початку війни. Хтось з олігархів виїхав із країни, хтось втратив вплив у ЗМІ. Майже ніхто з них більше не має політичного впливу. Багато хто був змушений згорнути свій бізнес на сході України — їхні підприємства окуповані або зруйновані. Ми проводимо ринкові реформи. Малі та середні підприємства мають стати основою для майбутнього відновлення України та її економіки», – зауважив він.

Денис Шмигаль додав, що структура української економіки зміниться після завершення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів