Поділитись:

Художниця з Волині перетворила військову амуніцію на артоб'єкти (фото)

Субота, 04 березня 2023, 16:08
Художниця з Волині перетворила військову амуніцію на артоб'єкти (фото)

Волинська художниця Світлана Солодун перетворила захисні плити з бронежилетів і частини від боєприпасів на артоб’єкти. 

Її роботи стали новими експонатами Ковельського історичного музею, – розповіла в коментарі Суспільному головна зберігачка фондів музею Мирослава Мороз.

Зі слів музейниці, на предмети мистецтва мисткиня з Ковеля перетворила відпрацьовану броню, що не придатна для використання військовими.

«Завдяки такому розпису, художниця поєднала мистецтво з реальними наслідками російської агресії», – говорить Мирослава Мороз.

Військові плити та хвостовик мінометної міни калібру 82 мм привіз із передової на Волинь військовослужбовець ЗСУ Владислав Антічев. Їх Світлана Солодун декорувала орнаментами у вигляді стилізованих квітів у вигляді лілій.

Артоб'єкти доповнили тематичну експозицію «Україна незламна». Це оновлена експозиція, яка відтворює хронологію подій від осені 2013 року і до подій сьогодення.

Художниця з Волині перетворила військову амуніцію на артоб'єкти (фото) 

Серед предметів, пов'язаних із вторгненням РФ в Україну – уламки зброї військ РФ, одяг, сухпайки та особисті речі російських військових, відпрацьована зброя та амуніція, а також поштова продукція на військову тематику, які випускає «Укрпошта». Серед нових надходжень – колісна частина міномета з Чорнобаївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів