Поділитись:

У Насалика приховують факт купівлі неякісного обладнання для волинської шахти?

Середа, 25 січня 2017, 10:04
У Насалика приховують факт купівлі неякісного обладнання для волинської шахти?

Поліція підозрює посадовців ДП "Дирекція по будівництву об'єктів" (ДП "Буддирекція") та Міністерства енергетики і вугільної промисловості в намаганні приховати факт придбання невідповідного обладнання на суму 24,88 млн грн.

Про це стало відомо з ухвал Луцького міськрайонного суду Волинської області, – повідомляє видання "Наші гроші".

У 2015 році діяла держпрограма підтримки будівництва та переоснащення вугле- та торфовидобувних шахтах. В рамках цієї програми "Буддирекція" розробила тендерну документацію для закупівлі підземного стрічкового конвеєра для шахти №10 "Нововолинська" ДП "Волиньвугілля". Переможцем тендеру стало ПАТ "Макіївський завод "Лазер", з яким в грудні 2015 року було укладено угоду на суму 24,88 млн грн.

За даними слідства, від початку тендерна документація була розроблена під закупівлю обладнання, яке технічно не відповідало проекту будівництва "Нововолинської".

Фірма-переможець виготовила потрібне обладнання на непідконтрольній території Донбасу та залізничним транспортом через контрольно-пропускний пункт доправила в Волинську область. Зараз конвеєр зберігається у ДП "Передпускова дирекція шахти №10 "Нововолинська", його не встановили через невідповідність технічним умовам шахти. При цьому завод з Макіївки отримав всі кошти за угодою.

Слідство звернулося з клопотання до суду про доступ до рахунків "Буддирекції" "Приватбанку" та "Укргазбанку". За даними правоохоронців, існує інформація про намагання "невстановлених посадовців" Міністерства енергетики і вугільної промисловості допомогти держпідприємству приховати факт закупівлі неякісного обладнання. Для цього міністерством може бути додатково виділено 3 млн грн на внесення змін до проекту будівництва шахти №10 "Нововолинська" ДП "Волиньвугілля".

Суд клопотання задовольнив і дозволив поліції вилучити документи, що стосуються руху коштів по банківських рахунках держпідприємства за останні півтора роки.

ПАТ "Макіївський завод "Лазер" нині перереєстровано в Павлограді Дніпровської області. Власником 96% акцій вказаний громадянин Російської Федерації. Головою наглядової ради є Олена Володимирівна Суміна, яка також входить до наглядової ради ПАТ "НВК "Макіївський завод шахтної автоматики", де наглядову раду очолює мешканець Санкт-Петербурга Сумін Ігор Володимирович.

Прокуратура Дніпровської області підозрює ПАТ "Макіївський завод "Лазер" в ухилянні від сплати податків в 2014-2015 роках.

З вересня 2015 в.о. керівника ДП "Дирекція по будівництву об'єктів" є Роман Надолинний. У 2010 р. він був членом виборчої комісії округу на Луганщині від Юлії Тимошенко, а в 2007-2009 рр. керував ВП "Управління матеріально-технічного постачання" ДП "Ровенькиантрацит" (Луганська обл.). Держпідприємством тоді керував Юрій Зюков – радник Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
15:50
26 лютого 2024
06 січня 2024
16 листопада 2023
15 листопада 2023
26 жовтня 2023
14:10
23 жовтня 2023
11 вересня 2023
01 вересня 2023
26 серпня 2023