Поділитись:

На двох каналізаційно-насосних станціях Луцька встановлять новітнє обладнання для очищення стічних вод (фото)

Четвер, 16 листопада 2023, 10:52
На двох каналізаційно-насосних станціях Луцька встановлять новітнє обладнання для очищення стічних вод (фото)

Торік КП «Луцькводоканал» втілило технологію автоматизованого механічного очищення стічних вод у процесі їх транспортування на очисні споруди, встановивши комплекти новітнього обладнання на одній із каналізаційно-насосних станцій (КНС) Луцька. Цього року нові автоматизовані решітки придбано ще для двох КНС.

Про це інформує КП «Луцькводоканал».

Автоматизовані решітки призначені для очищення стічної води від сміття і великих елементів, яких не повинно бути в стоках. Чимало споживачів продовжують викидати сміття в каналізацію у великих обсягах, хоча робити цього категорично не можна. Такі порушення не тільки призводить до забиття каналізації і незручностей для мешканців. Працівники підприємства змушені вручну вигрібати сміття зі стічних вод, що є фізично складно, витратно у часі й дуже неприємно. І саме новітні роботизовані решітки дозволяють усунути необхідність ручного вибирання сміття зі стоків.

Нова система показала успішний результат за час її використання на одній із КНС Луцька. Обладнання самостійно контролює весь потік сміття, яке поступає на КНС, також решітки автоматично очищають і забирають сміттєві відходи зі стічних вод. Сміття відбирається втричі більше і значно швидше. А отже, стоки потрапляють на очисні споруди в значно кращому стані, якісно очищені від відходів.

Новітнє обладнання не тільки суттєво поліпшить якість стоків, які поступають на очисні споруди, але в цілому вдосконалить функціонування систем «Луцькводоканалу». Також воно вивільнить людей від складної і неприємної праці.

Крім того, нові системи очищення стоків – це вкрай важлива технічна дія, яка сприятиме подальшій реалізації проєкту реконструкції очисних споруд в селі Липляни. По цьому масштабному проєкту вже проведено тендерні процедури і він наближається до стадії реалізації. Отож, попереднє очищення стоків украй важливе також і для успішної реалізації проєкту реконструкції.

На двох каналізаційно-насосних станціях Луцька встановлять новітнє обладнання для очищення стічних вод (фото)

КНС, на якій були встановлені роботизовані решітки минулого року, фактично працює в автономному режимі роботи і управління процесами, коли певну роботу і певні рішення впроваджує «штучний інтелект». Там встановлено автоматичні решітки, автоматичну систему погодинного обліку енергоресурсів, систему автоматичного керування і диспетчеризації насосним обладнанням, а також сучасну систему автоматизації і контролю за якістю атмосферного повітря на території КНС. Усе це обладнання функціонує без втручання людського фактора.

На двох каналізаційно-насосних станціях Луцька встановлять новітнє обладнання для очищення стічних вод (фото)

Водночас споживачі послуг підприємства не повинні нехтувати правилами експлуатації каналізації: лучан закликають не викидати сміття, засобів гігієни і залишків їжі в унітаз, адже це призводить до засмічення, забиття каналізації, виникнення аварійних ситуацій і погіршення стану систем водовідведення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
06 лютого 2024
11:49
01 лютого 2024
21 грудня 2023
19:19
11 грудня 2023
23 жовтня 2023
14 жовтня 2023
15:00
16 вересня 2023
16:08
11 вересня 2023
01 вересня 2023