Поділитись:

В Міненерго знову крадуть: які схеми спустошення бюджету викрили (відео)

Субота, 25 березня 2023, 12:32
В Міненерго знову крадуть: які схеми спустошення бюджету викрили (відео)

Нещодавно викрили схему спрямування менеджментом Міненерго дешевого вугілля з державних шахт приватним споживачам. Державні ТЕС, своєю чергою, опинилися перед вибором: або купувати вугілля дорого в Рената Ахметова, або спалювати державний газ.

Про це розповів головний редактор сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» Андрій Лучик в програмі «Слово редактору».

«Поки в країні війна, топчиновники міністерства енергетики продовжують свою улюблену справу – крадуть. Ми сидимо без світла, а вони крадуть. Ми економимо, а вони все одно видумують схеми, як спустошити бюджет. Через те, що серед цих злодюг почалися внутрішні розборки, вилізла чергова схема, як нас всіх знову красиво намахали», – каже Андрій Лучик.

В Україні діють як державні, так і приватні Теплоенергостанції, ті, що належать Ринату Ахметову. Аналогічно з видобутком вугілля – є державні шахти, а є приватні, і чимало з них теж належать Ринату Леонідовичу. Україна готувалася до опалювального сезону, і державні ТЕС мали б закупити достатньо вугілля для того, щоб пройти зиму, і щоб вистачало палива для виробництва електроенергії.

Що робить Міністерство енергетики під керівництвом Германа Галущенка?

Менеджмент Міненерго спрямував дешеве вугілля з державних шахт приватним споживачам. А державні ТЕС опинилися перед вибором: або купувати вугілля дорого в Ахметова, або спалювати державний газ.

«Дійшло до того, що «Нафтогаз» навіть обмежував подачу палива на державну Трипільську ТЕС, оскільки вона газ брала, але не платила. А в цей час приватні компанії отримували державне вугілля з неймовірною знижкою, яка доходила до 50% від ринкової ціни», – повідомив редактор.

За даними видання «Наші гроші», обшуки, які відбулися нещодавно, – це не про боротьбу з корупцією. Просто це боротьба різних груп впливу в оточенні міністра енергетики Германа Галущенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів