Поділитись:

Роз'яснили інформацію про заміну водійських прав кожні 5 років

П'ятниця, 27 січня 2017, 17:00
Роз'яснили інформацію про заміну водійських прав кожні 5 років

Директор Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ Владислав Криклий пояснив анонсовані нововведення щодо посвідчень водія.

Зокрема він зазначив, що проект змін до Закону "Про Дорожній рух" ще в стадії розробки, а директива ЄС має рекомендаційний характер. Попередньо всі напрацювання будуть проходити ретельні консультації та громадські обговорення, – написав він у Facebook.

З його слів, закон не має зворотної дії. Відповідно, водії, які на момент вступу в дію нових правил матимуть посвідчення водія із терміном дії на 30, 50 років та безстрокові, зможуть користуватися посвідченням, відповідно до зазначеного у них терміну. А в другій половині 2017 року планують подати на розгляд до профільного комітету Верховної Ради законопроект, відповідно до якого у посвідченнях водія з'являться додаткові категорії (наприклад, трицикли, квадроцикли, та інше). Термін їх дії становитиме від 5 до 15 років, залежно від категорій.

"Водії категорії "В" зможуть користуватися своїм посвідченням водія 15 років, а водії категорії "С" та "D" – 5 років. Після завершення терміну дії водій має пройти медичний огляд для перевірки психофізичної відповідності. Опрацьовується також питання щодо підтвердження практичних та теоретичних навичок водіїв, щоправда це стосуватиметься виключно професійних категорій "С" та "D", категорії комерційного транспорту, які несуть підвищену небезпеку для учасників дорожнього руху", – зазначив Криклий.

У МВФ сподіваються на створення МОЗом електронного реєстру довідок, тобто ліквідацію різних фіктивних "папірців" з доставкою.

Владислав Криклий повідомив, що наразі працюють над розробкою нових екзаменаційних білетів з категоризацією питань та встановленням відеофіксації під час складання іспитів.

Надрукувати
мітки:
коментарів