Поділитись:

Рішення про виселення коледжу зі Старого міста зняли з розгляду сесії Луцької міськради

Середа, 29 березня 2023, 23:45
Рішення про виселення коледжу зі Старого міста зняли з розгляду сесії Луцької міськради

Рішення про перенесення Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій з приміщення історичної будівлі по вул. Кафедральна, 6 зняли з розгляду сесії Луцької міської ради.

Про це на своїй фейсбук-сторінці написав міський голова Ігор Поліщук.

«Поява спірного проекту рішення, власне і викликана повністю неадекватною поведінкою та протиправними діями керівника коледжу, який вважає, що коледж - це його власність, а не державний навчальний заклад. Задля уникнення протистояння, на сесії проект рішення буде знятий, оскільки професійний і хороший колектив закладу, його студенти не можуть бути заручниками неадекватної поведінки одного лише керівника. А його протиправними діями буде займатись поліція та міністерство освіти та науки України»,  – повідомив міський голова.

Зазначив, що керівник коледжу почав допускати в приміщення сторонніх людей, проводити в об‘єкті не зданому в експлуатацію незрозумілі екскурсії (за попередньою інформацією за гроші - 25/50 грн - дитячий/дорослий квиток).

«П‘ять років тому наша команда розпочала цей важливий для міста проект, уклала договір оренди підземель й змогла реалізувати його від початку до кінця.

Ігор Поліщук зазначив, що завдяки грантовим коштам, отриманим у рамках проекту від європейських донорів (це 1,034 мільйона євро), та співфінансуванню з місцевого бюджету (114 тисяч євро) вдалося здійснити благоустрій двориків коледжу (колишнього монастиря єзуїтів), відреставрувати частину фасадів будівлі, башту князів Чорторийських з оборонним муром, повністю відреставрувати підземелля та облаштувати експозиції.

«В приміщеннях знаходиться майно, мультимедійне обладнання та устаткування на мільйони гривень. У зв‘язку з протиправними діями керівника коледжу, частину обладнання ми були змушені вивезти для уникнення крадіжки або псування цього дороговартісного майна, придбаного за кошти грантодавців.Така поведінка керівника коледжу ставить під загрозу реалізацію всього проекту!»,– каже він.

Раніше повідомляли, що підземелля башти князів Чарторийських у Луцьку, яке стало історичним відкриттям і презентація якого мала відбутися навесні 2022 року, туристи зможуть на власні очі побачити цьогоріч у травні.

Нагадаємо: у Луцьку хочуть виселити «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» з приміщення на Кафедральній, 6, яке розташоване біля Замкової площі. А в приміщенні архітектурної пам'ятки Гостинний двір Прайзлерів, яке розташоване на вулиці Кафедральній, 4, вирішили облаштувати готельно-ресторанний заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів