Поділитись:

На Волині судитимуть адміна телеграм-каналу, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео)

Понеділок, 03 квітня 2023, 15:01
На Волині судитимуть адміна телеграм-каналу, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео)

За матеріалами СБУ на Волині судитимуть адміністратора телеграм-каналу, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації.

Про це у понеділок, 3 квітня, повідомила пресслужба УСБУ у Волинській області.

Кіберфахівці Служби безпеки на Волині у березні цього року заблокували телеграм-канал та чат-бот, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку.  

Інтернет-ресурс «повідомляв» про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні  

Насамперед вони «зливали» актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів.  

Для збору відомостей про «локації» використовували власну мережу інформаторів серед місцевих жителів. Також Телеграм-канал систематично закликав розповсюджувати цю інформацію та долучати більше друзів. 

Щодня на каналі публікувалось від 30 до 90 повідомлень про  місця вручення повісток працівниками  Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в регіоні 

Правоохоронці викрили адміністратора телеграм-каналу. Ним виявився лучанин, основною діяльністю якого є створення телеграм-каналів та чат-ботів.  

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які використовувались для протиправної діяльності.  

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого  ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду.  

Заходи з викриття проведені співробітниками Управління СБУ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

На Волині судитимуть адміна телеграм-каналу, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео)На Волині судитимуть адміна телеграм-каналу, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео)На Волині судитимуть адміна телеграм-каналу, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео)На Волині судитимуть адміна телеграм-каналу, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів