Поділитись:

На Волині суд виправдав глухонімого, який пропонував хабар поліції (відео)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 07 квітня 2023, 14:17
На Волині суд виправдав глухонімого, який пропонував хабар поліції (відео)

На Волині чоловіка з вадами слуху та мовлення звинуватили у наданні неправомірної вигоди працівникам поліції, проте суд став на бік обвинуваченого та виправдав його.

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду від четвертого квітня.

У матеріалах справи зазначено, що восьмого травня 2019 року працівники патрульної поліції приїхали за викликом на місце дорожньо-транспортної пригоди, що сталася у Луцьку, на вулиці Теремнівській. Як пізніше встановили поліціянти, один з учасників ДТП мав вади у спілкуванні. Він і виявився винуватцем аварії, тому, зі слів правоохоронців, намагався дати їм хабар, аби йому повернули посвідчення водія та не відкривали справу.

Записи обвинуваченого з блокнотаЗаписи обвинуваченого з блокнота
 

Свою вину у суді обвинувачений не визнав. З його слів, працівники поліції просили відшкодувати матеріальну шкоду водію іншого автомобіля, який постраждав через ДТП, тому він і передав правоохоронцям кошти. Через свої вади у спілкуванні, чоловік вів з поліціянтами листування у блокноті, де й написав, щоб йому повернули водійський документ та передали 300 євро іншому учаснику аварії.

Чоловік також нарікає на те, що патрульні порушили його право на захист і під час розгляду справи не надали йому адвоката та перекладача. Крім того, обвинувачений повідомив, що проти нього безпідставно застосували фізичну силу та одягнули кайданки, хоча жодного опору він не чинив, а працівники поліції ігнорували той факт, що він глухонімий. 

Зі слів правоохоронців, у чоловіка на той момент були наявні ознаки алкогольного сп'яніння. Тому вони й вилучили у нього документи та намагалися освідувати його. Проте їм це не вдалося зробити, адже попри роз'яснення поліціянтів він так і не надав згоди своєї згоди. Тому мовчання патрульні розцінили як відмову. Після чого в обвинуваченого вилучили водійське посвідчення. 

Працівники поліції повідомили, що під час ведення листування у блокноті, обвинувачений запропонував їм хабар у розмірі 100 євро, за який вони мали повернути йому посвідчення водія та не відкривати кримінальну справу. Чоловіка попередили, що за такі дії передбачена відповідальність. На це винуватець аварії запропонував їм ще на 200 євро більше.

Зважаючи на всі факти, які заслухав суд, він вирішив визнати чоловіка невинним, адже докази, які наводились під час засідання (записи у блокнот та показання поліціянтів) отримали неправомірним шляхом. Оскільки правоохоронці знали, що чоловік має слухові та мовленнєві вади, вони свідомо порушили його право на адвоката та перекладача. Тому усі докази, які надали працівники поліції, суд визнав незаконно отриманими й виправдав обвинуваченого. 

До слова, суддя також зобов'язав повернути ті 300 євро, які чоловік намагався передати правоохоронцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів