Поділитись:

Рішення – правильне, форма – хибна, – луцький депутат про заборону УПЦ «МП» на Волині

Вівторок, 11 квітня 2023, 14:10
Рішення – правильне, форма – хибна, – луцький депутат про заборону УПЦ «МП» на Волині

Волинська обласна і Луцька районна ради ухвалили ряд рішень УПЦ «МП». Мова йде про заборону діяльності московського патріархату.

Нагадаємо, депутати Луцької районної ради заборонили діяльність Української православної церкви «московського» патріархату на території Луцького району. А депутати Волинської обласної ради на позачерговій сесії винесли на голосування проєкт рішення про заборону діяльності московського патріархату.

Однак з’явилася думка про те, що така форма боротьби з ворожим духовенством є не зовсім ефективною і коректною. Про це на своїй сторінці у фейсбук написав депутат Луцькради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик.

«Можна усіляко вітати, що влада області і району висловили свою позицію щодо цього важливого питання. Але є одне «але».

КОЖЕН МАЄ ДІЯТИ В РАМКАХ СВОЇХ ПОВНОВАЖЕНЬ. І це аж ніяк не повноваження обласної чи районної ради забороняти релігійну організацію на підконтрольній території», – вважає депутат.

За його словами, ради могли звертатися, закликати, рекомендувати, вимагати, просити, благати, але не забороняти. Депутат вважає, що це поза межами їхніх повноважень.

«Це просто не їхні повноваження. Цікаво, як вони збираються виконувати це рішення? Ніяк.

То для чого було його ухвалювати?

Якщо кожна інституція почне порушувати свої межі, то в країні буде анархія. Так завтра кожна рада почне встановлювати свої податки чи впроваджувати нові покарання за вчинення злочинів. Та й поняття злочину в кожної ради буде різним», – йдеться у дописі Лучика.

Політик вважає, що прийняті рішення правильними, однак не згоден з формою:

«Політичні рішення тиску на УПЦ МП вважаю правильним кроком. А ось сама форма рішень – хибна в частині перевищення повноважень відповідної ради», – резюмує депутат.

Нагадаємо: четвертого квітня з'явилась інформація про те, що у Луцьку хочуть розглянути питання про позбавлення права користування землею в УПЦ «МП» на сесії міської ради. Після цього депутати Луцької міської ради звернулись до міського голови з пропозицією скликати сесію та розглянути питання про позбавлення права користування землею в УПЦ «МП». Проте прихильники релігійної структури зареєстрували петицію з проханням не розривати договори між міською громадою й УПЦ «Московського» патріархату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів