Поділитись:

«Україна буде в НАТО», – секретар Комітету з питань інтеграції до ЄС (відео)

Четвер, 13 квітня 2023, 16:40
«Україна буде в НАТО», – секретар Комітету з питань інтеграції до ЄС (відео)

Народний депутат з трибуни Верховної ради наголосив на важливості питання вступу нашої країни до Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив член фракції, секретар Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Валентин Наливайченко.

Під час розгляду Постанови №9192 про Звернення Верховної Ради України до держав-членів НАТО, Парламентської асамблеї НАТО щодо членства України в Організації Північноатлантичного договору пан Наливайченко повідомив, що питання вступу України НАТО є пріоритетним для фракції «Батьківщина» та її лідера Юлії Тимошенко.

«Наш парламент від імені усієї держави сказав – місце України у військово-політичному союзі НАТО. Це наша безпека і це оборона», – заявив депутат.

Він нагадав, що десятиліттями для фракції «Батьківщина» питання євроатлантичної інтеграції було і є пріоритетним. Наливайченко зазначив, що за прем'єрства Юлії Тимошенко, Україна у 2008 році подала заявку на вступ у НАТО. Крім того, тоді під Києвом збудували полігон цієї організації. Член фракції переконаний, що наша країна таки буде у військовому союзі.

«Час цього добитися нам усім. Наші Збройні сили цього добиваються щодня і щоночі», – підкреслив нардеп.

Нагадаємо: НАТО найближчими місяцями активізує зусилля з накопичення озброєння вздовж східного кордону Альянсу і виділення десятків тисяч військовослужбовців, які можуть вирушити на допомогу союзникам на першу вимогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів