Поділитись:

«Пожежі після ракетних обстрілів були найважчими»: як на Волині працює пожежна охорона (фото, відео)

Понеділок, 17 квітня 2023, 18:34
«Пожежі після ракетних обстрілів були найважчими»: як на Волині працює пожежна охорона (фото, відео)

Щороку при ліквідації загорянь волинські пожежники рятують життя 30-40 людей та ліквідовують понад тисячу пожеж.

Про це пише Суспільне.

«У пожежній охороні Волині працює півтисячі людей», – каже речник обласного управління Держслужби із надзвичайних ситуацій Володимир Нестеров.

У день пожежної охорони, який відзначають в Україні 17 квітня, Суспільне поспілкувалося з рятувальниками караулу 25-ї Луцької пожежної частини.

Рятувальники караулу 25-ї Луцької пожежної частини Володимир Краштапук та Віталій Черняк.Рятувальники караулу 25-ї Луцької пожежної частини Володимир Краштапук та Віталій Черняк.
 

Володимир Краштапук – начальник караулу. Каже: щодоби на зміну тут заступають 11-ть людей: це пожежні, водії, диспетчер. Каже, що день на день не схожий: буває жодного виклику, а трапляється – кілька загорянь. Чергують добу через дві.

Каже: «Найскладніше в роботі, розуміти, що ти не встиг, міг допомогти й не встиг допомогти».

Начальник караулу – Володимир Краштапук.Начальник караулу – Володимир Краштапук.
 

Віталій Черняк – найстарший пожежник караулу. На службі чоловік – 24 роки. Каже: сучасні рятувальники працюють у кращих умовах, ніж коли він прийшов сюди на роботу.

Найстарший пожежник караулу Віталій Черняк на службі 24 роки.Найстарший пожежник караулу Віталій Черняк на службі 24 роки.
 

У пожежників є кімната відпочинку, за зміну в ній можуть поспати три з половиною години. Також у 25-ій пожежно-рятувальній частині Луцька є каланча – це вишка, з якої раніше спостерігали за містом і виявляли пожежі, нині на ній сушать пожежні рукави, – каже командир відділення Віталій Черняк.

Каланча – вишка, з якої раніше спостерігали за містом і виявляли пожежі.Каланча – вишка, з якої раніше спостерігали за містом і виявляли пожежі.
 

Торік пожежники ліквідовували пожежі після ракетних обстрілів Луцька і Ковеля. Ці випадки, – каже пожежник Володимир Краштапук, – були найскладнішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів