Поділитись:

У луцького центру туризму – новий очільник (фото)

Середа, 26 квітня 2023, 15:12
У луцького центру туризму – новий очільник (фото)

Комунальне підприємство «Центр туристичної інформації та послуг» отримало нового керівника, ним став Дмитро Зінько, кандидат історичних наук, дипломований спеціаліст музейної справи.

Про це повідомили під час сесії міської ради.

Новий очільник уже заявив про зміни, які впроваджуватиме у центрі туризму. Серед основних новинок – єдиний туристичний квиток, з яким лучани та гості міста зможуть обійти якомога більше музейних об'єктів.

«У нас передбачено ряд змін для покращення туристичної сфери міста Луцька. Зараз ми вводимо новий відділ "Окольний замок", куди входить вежа Чарторийських. Це підсилить та створить конкуренцію на ринку. Плануємо введення єдиного квитка, яким можна буде скористатися й у вежі Замку, та у підземеллях. Ми хочемо залучити туристів, щоб вони відвідали усі музейні об'єкти та навіть залишились десь переночувати», каже пан Зінько.

Дмитро ЗінькоДмитро Зінько

За його словами, у Луцьку вже почали впроваджувати інтерактивні, оглядові та тематичні екскурсії. Крім того, у місті проводять багато майстер-класів, тренінгів та культурно-мистецьких заходів. До того ж, аби центр міг якісно функціонувати, кількість працівників збільшать з 7 до 20 людей.

Ба більше, у міській раді повідомили, що зараз у центрі туризму хочуть створити унікальний та масштабний туристичний маршрут, який охоплюватиме культурні об'єкти по цілій громаді, а не тільки в Луцьку.

«Зараз пропрацьовуємо великий туристичний маршрут. В умовах повномасштабного вторгнення буде важко залучити багато людей, але у наші громаді та поряд з нею є ряд цікавих історичних об'єктів, наприклад, Олика та Колодяжне. Поки ми його пропрацьовуємо, з'ясовуємо вартість та інші організаційні моменти», – кажуть у Луцькраді.

Довідково:
Дмитро Зінько народився 24 березня 1985 року в Луцьку.
Освіту здобув у тоді ще Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки за спеціальністю «образотворче та декоративно-прикладне мистецтво (2010 рік), аспірантура за спеціальністю «музеєзнавство» (2015 рік). Працював старшим науковим співробітником у Волинському краєзнавчому музеї.

Нагадаємо: Луцька міська рада призначила нового командира добровольчого формування Луцької міської територіальної громади №1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів