Поділитись:

У Луцьку школяр власноруч заробив 34 тисячі для ЗСУ (фото, відео)

Понеділок, 08 травня 2023, 14:06
У Луцьку школяр власноруч заробив 34 тисячі для ЗСУ (фото, відео)

Школяр з Луцька Денис Лозяк зібрав 34 тисячі гривень, продаючи власноруч виготовлені патріотичні браслети на вулицях міста.

Як розповів «Суспільному» шестикласник, спочатку планував назбирати 100 тисяч гривень, проте вирішив не чекати, а передавати зібрані кошти волонтерам поступово.

Частину заробленого задонатив волонтерам, решту передав для купівлі дрона 14-ій окремій механізованій бригаді.


«ЗСУ потрібні дрони для розвідки, і вони тим самим дроном, буває, закидають "подарунки" ворогам, які прийшли на нашу землю без запрошення. Я вирішив допомогти тим, чим можу», – говорить хлопець.


Денис ЛозякДенис Лозяк
 

Зі слів Дениса, фіксованої ціни на браслети не ставив: кожен дає таку суму, яку може. Пригадує, що одного вечора продав 13 браслетів, за які отримав 1 700 гривень.

«Підходжу до людей і пропоную: "Доброго вечора, купіть, будь ласка, браслет". Хто купляє, хто – ні. Я ходив в холодну погоду, в дощ, але мені було не холодно, бо я знаю, що Збройним силам потрібна підтримка», – сказав школяр.

У Луцьку школяр власноруч заробив 34 тисячі для ЗСУ (фото, відео) 

Браслети виготовляє швидко: з вужчою смужкою за півтори хвилини, з ширшою – за пів години. Гроші на стрічки йому дають батьки.

«Один рулон, наприклад, жовтої або синьої стрічки 36 метрів – 14 гривень. Стрічок купляю близько 10-15 штук на один колір. Одного рулону мені вистачає 30-40 браслетів», – зазначив хлопець.

Червоно-чорні та синьо-жовті браслетиЧервоно-чорні та синьо-жовті браслети
 

Долучається до благодійної справи й мама шестикласника Інна Лозяк, яка допомагає плести браслети.

«Дивлячись на нашу війну в Україні, то діти вже дивляться іншими очима. Почала йому трошки допомагати з тим плетінням, коли є вільний час, його звичайно в цьому підтримала», – сказала лучанка.

Мама Дениса Інна ЛозякМама Дениса Інна Лозяк
 

У ліцеї № 23, де навчається Денис, про його благодійну справа довгий час ні вчителі, ні однокласники не знали. Класна керівниця Любов Луцик розповіла: усі були приємно здивовані.

«Здивовані тому, що він ніколи не хвастався цим, ніколи не приносив цих браслетів в школу. Це коли я вже дізналася, то він приніс, ми, вчителі, купили в нього», – говорить освітянка.

За час волонтерської роботи Денис Лозяк сплів понад 4 000 браслетів. Цю справу, запевнив школяр, буде продовжувати й надалі, аби збирати гроші для військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів