Поділитись:

Ракетні удари росіян: що очікувати далі (відео)

Вівторок, 09 травня 2023, 22:00
Ракетні удари росіян: що очікувати далі (відео)

Протягом останнього тижня Росія активізувала ракетні удари та застосування дронів-шахедів по території України. Віталій Кличко зазначив, що атака дронами вночі 8 травня була однією з наймасштабніших за весь період війни.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» військовий аналітик Сергій Грабський розповів, з чим пов’язана активізація ракетних ударів та чого можна очікувати далі.

Росіяни не відмовляються від тактики терору. І враховуючи сакральну для них дату – «День перемоги» вони не могли цього не зробити, зауважив Сергій Грабський.

Окрім того, вони намагаються бити по критичній інфраструктурі та центрах прийняття рішень аби сповільнити можливості українського контрнаступу. Щодо ударів по містах то військовий аналітик зазначив, що найбільше ударів приходиться на прифронтові міста.

«Треба розуміти, що росіяни зараз зосередилися на такому, досить специфічному, виді впливу на нашу інфраструктуру – це тотальне знищення або максимальне нанесення ударів саме по тим регіонам, які граничать із зоною бойових дій. Якщо підняти статистику і уважніше її просто прочитати, то ви побачите жахливі речі, що росіяни зосереджують свої удари по прикордонним регіонам Чернігівської, Сумської області. Наносять удари по Харківській області, включно з містом Харків», – каже він.

Також Сергій Грабський згадав постійні обстріли Запорізької та Дніпропетровської області.

«Ворог має чітку задачу мінімізувати для себе наслідки українського наступу знищуючи об’єкти на прифронтовій території»,– каже він.

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів