Поділитись:

У МВС повідомили про зміни в іспитах на посвідчення водія: що варто знати

Субота, 20 травня 2023, 06:35
У МВС повідомили про зміни в іспитах на посвідчення водія: що варто знати

В Україні планується зміна умов складання теоретичних та практичних іспитів для отримання посвідчення водія.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МВС. 

«Цього року перед нами стоїть завдання змінити процедуру складання іспитів у сервісних центрах МВС. На меті – виключення фактору впливу екзаменаторів чи сторонніх осіб на результати іспитів, а також розширення інструментів для оскарження результатів. Гаслом цього проєкту є «Знаєш – успішно складаєш». Прозорість складання іспитів – це те, що хоче суспільство і те, що ми маємо забезпечувати», – зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

ГСЦ МВС має на меті зробити:

  • запис на практичний іспит онлайн – кількість візитів може скоротитись до 1, адже талон попереднього запису можна буде отримати через сайт ГСЦ МВС, а не тільки в терміналі в приміщенні, як це є зараз;
  • оскарження результатів іспитів можна буде здійснити впродовж тривалішого періоду – він становитиме 30 днів, а не 3 як зараз;
  • фіксація складання іспитів розшириться, тому можна буде і почути і побачити з різних ракурсів усе, що відбувалось під час іспиту – у класах для теорії більше не буде «сліпих зон», адже буде по 4 камери спостереження, які забезпечать перехресне знімання та додатково фіксуватиметься і звук у приміщенні, а в автівках категорії В для практичних іспитів буде по 2 реєстратори, камера з кутом огляду салону на 360°.

А щодо порядку самих іспитів –  для людей не змінюється нічого. На теорії як було 20 питань та 20 хвилин –  так і залишається. На практиці як було виконання руху за маршрутом –  так і є.

«Також вправи на майданчику біля сервісного центру МВС на час дії воєнного стану поки спрощені –  є тільки рух за маршрутом. Усі маршрути затверджені нами та військовими адміністраціями і опубліковані на сайті», – пояснив начальник Головного сервісного центру МВС.

Усі ці зміни мають відбутись до кінця 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
29 січня 2024
16 січня 2024
29 грудня 2023
24 грудня 2023
25 листопада 2023
07 листопада 2023
26 жовтня 2023
24 жовтня 2023
27 вересня 2023