Поділитись:

У віці 83 років померла легендарна співачка Тіна Тернер

Середа, 24 травня 2023, 22:00
У віці 83 років померла легендарна співачка Тіна Тернер

Американська та швейцарська співачка Тіна Тернер померла в середу, 24 травня, у віці 83 років

Про це повідомляє агентство Reuters.

Співачка померла у своєму будинку в швейцарському Кюснахті неподалік Цюриха після тривалої хвороби.

Тернер почала свою кар'єру в 1950-х роках, під час перших років рок-н-ролу, і перетворилася на феномен MTV.  Вона американська співачка, громадянка Швейцарії, авторка пісень, акторка й танцівниця, володарка восьми премій Греммі. За свій артистизм, темперамент і сценічну виразність вона носить титул «Королеви рок-н-ролу»

Вона народилася у містечку штату Теннессі, у рік початку Другої світової війни. У дитинстві співала у церковному хорі. А наприкінці 1950-х зустрілася з лідером гурту "Kings of Rhythm" — блюзовим музикантом Айком Тернером. Про це пише Суспільне.

Вони одружилися та почали виступати як дует "Ike & Tina Turner". Серед їхніх найвідоміших пісень — "A Fool in Love", "It's Gonna Work Out Fine", "I Idolize You і River Deep", "Mountain High".

1969 року Айк і Тіна взяли участь, як супроводжуючий гурт в американських гастролях The Rolling Stones, що дало дуету можливість виступити перед переважно білою аудиторією.

У 1976 році Тіна Тернер втекла від Айка та розпочала сольну кар'єру.

"Мої стосунки з Айком були приречені того дня, коли він дізнався, що я збираюся стати його джерелом прибутку, – написала Тернер у своїй біографії "Моя історія кохання", опублікованій у 2018 році. – Йому потрібно було контролювати мене, економічно і психологічно, щоб я ніколи не змогла його покинути".

Спочатку вона мала успіх у Європі, а у 1984 році Тіна повернула популярність і в США. А її сингл "What's Love Got to Do With It?" досяг першої сходинки в чарті Billboard Hot 100.

У 1988 року Тернер потрапила до Книги рекордів Гіннеса, виступивши перед найбільшою аудиторією — понад 184 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів