Поділитись:

Що можуть підчепити діти, купаючись у луцьких фонтанах

Автор: Ольга Зейлик |
Четвер, 15 червня 2023, 11:30
Що можуть підчепити діти, купаючись у луцьких фонтанах

Луцьк нову накрила спека. Люди як можуть рятуються від неї. Хтось ховається у тіні дерев, хтось сидить в офісі під кондиціонером, хтось п'є багато води, а діти маюсь свою забавку – пірнання у фонтани.

Так, днями соцмережі сколихнуло відео, де підлітки у спеку борсаються в одному з фонтанів Луцька. Ба, більше, вони там не просто мочили ноги і руки, а пірнали.

Чи безпечно це, журналісти сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розпитали в експертів.

Раніше ми писали про те, що купатися у фонтанах комунальники не радять.

«Періодично чистять усі фонтани, що діють у місті, але вода в них не тільки засмічується, а й застоюється», – розповів тоді керівник управління ремонту і технічного обслуговування споруд підприємства «Луцькводоканал» Олександр Ковалик.

Зі слів комунальника, до чаші фонтану потрапляє дощова вода, талий сніг із брудом.

У коментарі нашому виданню директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк розповів, що у фонтанах в принципі ніхто не має купатись, вони для цього не призначені.

Що можуть підчепити діти, купаючись у луцьких фонтанах 

«У фонтані на Театральному майдані вода проходить систему очистки, тому вона там відносно безпечна», – каже очільник луцького водоканалу.

Щодо тих фонтанів, що, наприклад, розташовані у парку ім. Лесі Українки, то там Віктор Гуменюк точно не радить «мочити ніжки» і додає, що за «плавцями» мають дивитися правоохоронці.

«Цей фонтан не належить до сухих фонтанів, вода там циркулює по колу. За цим, думаю, мають стежити муніципальна варта, правоохоронці», – зазначив він.

Дитяча лікарка Наталія Бєлоусова розповіла нам, що пірнаючи у фонтані, заковтуючи воду, можна отримати цілий «букет» неприємних болячок.

Що можуть підчепити діти, купаючись у луцьких фонтанах 

«Підчепити можна різноманітні гельмінтози та інфекції, якщо ковтати воду.  Можливо, навіть і шкірні інфекції, якщо той фонтан не чистять», – зазначила педіатр.

Та не все так однозначно. Якщо купатись лікарка точно не радить, то на те, щоб мочити ніжки дітям – дає добро.

«Загалом це гарне заняття. В якісь мірі загартовування. Але я не раджу купання, а от помочити ніжки можна», – каже пані Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів