Поділитись:

Під нею може бути інша ікона: на Волині на горищі храму знайшли Ікону XVIII століття (фото)

Четвер, 15 червня 2023, 16:26
Під нею може бути інша ікона: на Волині на горищі храму знайшли Ікону XVIII століття (фото)

На Волині на горищі Хресто-Воздвиженського храму села Заболотці знайшли Ікону Почаївської Божої Матері XVIII ст. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Нововолинської міської ради. 

«У середу, 14 червня, працівники Нововолинського міського історичного музею Юрій Велінець і Вікторія Микитюк спільно з художником-реставратором із Харкова Артемом Погрібним і Мирославою Погрібною побували у Хресто-Воздвиженському храмі села Заболотці», – йдеться у повідомленні. 

На горищі церкви виявили Ікону Почаївської Божої Матері XVIII ст. Релігійна громада передала пам’ятку в історичний музей Нововолинська. Тут її чекають комплексні дослідження, адже в ній виявлено ознаки ікони XVII ст., яка може бути прихована.

Також під час роботи в храмі науковці провели обстеження пам'яток і виявили багато деталей, які потребують досліджень.

Під нею може бути інша ікона: на Волині на горищі храму знайшли Ікону XVIII століття (фото)Під нею може бути інша ікона: на Волині на горищі храму знайшли Ікону XVIII століття (фото)Під нею може бути інша ікона: на Волині на горищі храму знайшли Ікону XVIII століття (фото)Під нею може бути інша ікона: на Волині на горищі храму знайшли Ікону XVIII століття (фото)Під нею може бути інша ікона: на Волині на горищі храму знайшли Ікону XVIII століття (фото)Під нею може бути інша ікона: на Волині на горищі храму знайшли Ікону XVIII століття (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів