Поділитись:

Зламують сторінки: на Волині за пів року зафіксували понад сотню випадків шахрайства

Четвер, 22 червня 2023, 15:03
Зламують сторінки: на Волині за пів року зафіксували понад сотню випадків шахрайства

На Волині з початку 2023 року зафіксували понад 110 випадків шахрайства в соцмережах. Найчастіше зламують сторінки та виманюють гроші.

Про це повідомили в секторі комунікації поліції Волинської області.

Загальна сума, яку втратили жертви шахраїв – понад 400 тисяч гривень.

Найбільш поширені шахрайства у соцмережах стаються через злом персональних сторінок у Facebook чи Instagram і створення підставних сторінок. Зламавши сторінку, шахраї можуть просити гроші у позику від імені власника сторінки, а також розміщувати на ній потрібну їм інформацію.

Одна з потерпілих – 50-річна мешканка Горохівщини. Жінка розповіла: у додатку Messenger їй надійшло повідомлення від знайомої з проханням позичити три тисячі гривень. Волинянка перекинула вказану суму зі своєї картки. Наступного дня жінка зустріла товаришку, яка розповіла, що її сторінку у соцмережах зламали.

Правоохоронці радять не перераховувати кошти нa невідомі рахунки, а зв'язатися з людиною, яка нaписaлa з проханням про фінансову допомогу, чи з її родичами.

Також потрібно убезпечити від зламу власні сторінки у соцмережах.

«Викoристoвуйте склaдні пaрoлі, не зaхoдьте дo aкaунтів з чужих пристрoїв тa не перехoдьте зa невідoмими пoсилaннями», – кажуть у поліції.

Якщо ж сторінку у соцмережах таки зламали – про це потрібно попередити друзів та знайомих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів