Поділитись:

Заколот в РФ застав зненацька західних посадовців, – CNN

Субота, 24 червня 2023, 19:58
Заколот в РФ застав зненацька західних посадовців, – CNN

Американські і західні посадовці намагаються не давати оцінок збройному заколоту в РФ, оскільки глава Кремля Владімір Путін може використати на свою користь будь-яку можливу участь Заходу у ситуації, що склалася.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байдена, пише «Європейська правда».

За даними джерел телеканалу, у п’ятницю увечері в адміністрації скликали екстрені наради, щоб оцінити події, які розгорталися так швидко, що застали зненацька американських і європейських посадовців.

Як зазначають співрозмовники каналу, які знайомі з даними розвідки, американські та європейські розвідники не передбачали, що Євгеній Пригожин піде на штурм Ростовської області зі своїми найманцями.

За словами джерела, Захід буде спостерігати за розвитком подій протягом наступних 24-48 годин. Після чого, як очікують на Заході, "група Вагнера" почне відчувати проблеми із постачанням.

Американські та європейські посадовці не знають, наскільки заздалегідь Пригожин планував цей заколот.

Одне джерело, повідомило, що на його організацію пішло щонайменше кілька днів.

Водночас за даними іншого джерела, Ростов знаходиться дуже близько до лінії фронту в Україні, тому, можливо, це не вимагало багато часу на продумування плану дій.

Нагадаємо: ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії завдала ракетного удару по тилових таборах найманців. Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром. Тим часом на території Москви запровадили режим контртерористичної операції. Вранці 24 червня представництво ПВК «Вагнер» заявило, що вже контролює всі військові об’єкти у Воронежі. Розвідка Британії вважає, що демарш ПВК «Вагнер» – найсерйозніший виклик російській державі і «вагнерівці» «майже напевно мають на меті дістатися Москви».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів