Поділитись:

Розвідка США знала, що Пригожин планує переворот у росії, – CNN

Неділя, 25 червня 2023, 07:34
Розвідка США знала, що Пригожин планує переворот у росії, – CNN

Американська розвідка вважає, що керівник ПВК «Вагнера» Євгеній Пригожин планував кинути серйозний виклик російському військовому керівництву протягом досить тривалого часу.

Про це, як пише Українська правда, повідомляє CNN із посиланням на джерела.

Як зазначили поінформовані особи, була незрозуміла кінцева мета планів Пригожина.

За словами двох співрозмовників, на початку цього тижня співробітники розвідки США поінформували лідерів Конгресу, відомих як «Банда восьми», про пересування «Вагнера» і нарощування техніки поблизу росії.

Представники американських і західних розвідок бачили ознаки того, що Пригожин готувався до такого кроку, в тому числі шляхом накопичення зброї і боєприпасів.

Крім того, за словами одного з джерел CNN, вони вважають, що заяви Пригожина про нестачу боєприпасів для операцій в Україні були навмисним обманом, щоб допомогти закласти основу для потенційного військового виклику російському керівництву.

Джерело, знайоме з розвідданими, повідомило, що «все відбувалося дуже швидко», і було важко зрозуміти, наскільки серйозно Пригожин погрожував російським військовим і куди він збирається відвести свої війська.

Нагадаємо: ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії завдала ракетного удару по тилових таборах найманців. Пригожин стверджував, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром. Тим часом на території Москви запровадили режим контртерористичної операції. Вранці 24 червня представництво ПВК «Вагнер» заявило, що вже контролює всі військові об’єкти у Воронежі. Розвідка Британії вважає, що демарш ПВК «Вагнер» – найсерйозніший виклик російській державі і «вагнерівці» «майже напевно мають на меті дістатися Москви»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів