Поділитись:

Вулиця Хакімова у Луцьку ще раз отримала нову назву (фото)

Середа, 28 червня 2023, 11:24
Вулиця Хакімова у Луцьку ще раз отримала нову назву (фото)

Луцькрада через колективне звернення мешканців скасувала своє рішення про перейменування вулиці Хакімова на вулицю Миколи Кумановського і повернула вулиці історичну її назву – Дольна.

Таке рішення ухвалили під час сесії міської ради.

Вже декілька місяців мешканці уже вулиці Дольна вимагали у депутатів повернути вулиці цю назву. Спочатку вулицю назвали на честь відомого художника Миколи Кумановського, проте жителі були цим незадоволені й з того часу намагалися домогтися свого.

Вулиця Дольна на картіВулиця Дольна на карті

Ще 20 квітня, під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць, представник мешканців цієї вулиці Данило Яловенко повідомив, що жителі хочуть повернути історичну назву вулиці, тому принципово виступають проти присудження їй назви імені українського художника.

«Мешканці нашої вулиці писали петиції та різні заяви, починаючи ще з 2000 року. Багато людей живе на цій вулиці поколіннями. Вони народилися саме на вулиці Дольній і принципово не хочуть іменну назву. Це по суті Старе місто, і майже всі одноголосно проти перейменування. Ми писали вже три звернення на цю тему», – розповідав тоді Данило.

Данило ЯловенкоДанило Яловенко

Голова комісії Михайло Щур зауважив, що оскільки рішення міської ради вже ухвалене, то скасувати його не можна без вагомих підстав. Єдиний варіант розв'язання цієї проблеми – внести зміни до рішення. Депутати врахували побажання мешканців і натомість іменем художника планують назвати сквер, що на вулиці Лесі Українки, біля галереї мистецтв.

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход запропонував покращити процедуру громадських обговорень, адже саме через її недосконалість вулицю Хакімова перейменовують вдруге. 

«Зважаючи, що ми скасовуємо своє рішення, яке ухвалювали декілька місяців тому, потрібно удосконалити процедуру громадського обговорення. Можливо, краще по телебаченню повідомляти чи розклеювати оголошення на вулиці, яку перейменовуватимуть», – запропонував депутат.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Нагадаємо: у Луцьку в трьох районах міста планують перейменувати вулиці Ізмайлова, Ліскова та Станіславського, адже ті носять імена російських діячів, тому виникла необхідність замінити найменування вулиць іменами видатних українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024