Поділитись:

У Луцьку біля Цегельного заводу збудують дитбудинок (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 28 червня 2023, 15:05
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У Луцьку на вулиці Пантелеймона Куліша виділили земельну ділянку для будівництва дитячого будинку сімейного типу.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцькради у середу, 28 червня.

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер поцікавився, який термін будівництва цього проєкту, які масштаби будівництва та коли діти зможуть там жити.

«Як площа забудови та коли цей проєкт закінчиться, тобто коли його здадуть в експлуатацію, аби дітки могли там уже жити?» – запитав депутат.

Тарас ШкітерТарас Шкітер

Директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради Веніамін Туз повідомив, що будинок розташовуватиметься на ділянці площею 0,15 га. Крім того, там буде декілька окремих кімнат для дітей.

«Площа забудови біля 300 кв2, там буде гараж, а інше – прибудинкова територія. Також поблизу будинку є озеро та територія рекреаційного фонду. У самому будинку має бути великий хол та багато окремих приміщень для дітей, якщо я не помиляюсь, то десь 6 спалень з двома спальними місцями», – зазначив очільник.

План земельної ділянкиПлан земельної ділянки

Реалізовуватимуть проєкт за кошти фонду Олени Зеленської, а коли його закінчать, то будинок потрапить на баланс Луцької міської територіальної громади. За словами міського голови, на цій вулиці вже є два таких будинки, які збудували завдяки допомозі іноземних партнерів, і вони розраховані на утримання близько 8-10 дітей.

Нагадаємо: на закінчення ремонту школи у селі Забороль, що під Луцьком, орієнтовно потрібно виділити додатково 74 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024