Поділитись:

Що «світить» чоловікам без повісток за неявку до військкомату

Середа, 28 червня 2023, 13:35
Що «світить» чоловікам без повісток за неявку до військкомату

В Оболонському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в Києві наказали з'явитися до військкомату не лише тим, хто отримав повістки, а й усім військовозобов'язаним. У разі невиконання порушникам «пригрозили» відкрити проти них кримінальну справу за ухилянство. 

Однак таке рішення є відносно законним, зазначає адвокат юридичної фірми «Міллер» Андрій Новак, – пише Українська правда. Життя. 

«Вони по суті сповіщають населення, що наразі відбуваються мобілізаційні заходи, однак обов'язку для населення прибувати до ТЦК не має, оскільки таке сповіщення не являється повісткою»,  – пояснює він.

Адвокат додає, що тих осіб, які не мають повістки та не прийдуть до ТЦК, не зможуть притягнути до відповідальності. Оскільки єдина законна вимога прибути до ТЦК – повістка, за яку військовозобов'язаний розписався в отриманні.

«Подібні накази ТЦК видають щоразу, як продовжується дія воєнного стану та мобілізації. Основна мета – повторне оповіщення військовозобов'язаних для подальшої явки в ТЦК», – додає Андрій Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів