Поділитись:

Скільки коштує доїхати до Світязя

Автор: Ольга Зейлик |
Субота, 01 липня 2023, 09:00
Скільки коштує доїхати до Світязя

Туристичний сезон на Волині набирає обертів. Все більше людей таки їдуть на Шацькі озера попри страхи й неспокій.

Раніше ми уже писали про ціни на бюджетне житло. А також журналісти сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» дізналися, яка цьогоріч ціна на легендарні світязькі пончики і де купити купальника в Луцьку.

Цього разу ми вирішили порахувати, у скільки може обійтися дорога з Луцька на Світязь залежно від виду транспорту.

Автобус з автостанції

За день з автостанції на Світязь відправляється близько шести рейсів. Для деяких з них село Світязь є кінцевою зупинкою, а деякі прямують до інших населених пунктів через це село.

Найдешевший квиток станом на момент написання матеріалу коштував 214 гривень, найдорожчий – 364 грн.

Скільки коштує доїхати до Світязя 

Власним авто

Тут на вартість впливає дуже багато чинників: і вид пального, скільки «жере» автівка, швидкість, зрештою. Тому ми порахували приблизний розхід бензину і в грошовому еквіваленті вийшло близько 600 гривень. Якщо у вас дизель, то вийде дешевше.

Приватні перевізники

Окрема каста транспорту, бо їх рідко знадеш на блаблакарі. Зазвичай номери телефонів таких водіїв передаються через знайомих чи ширяться соцмережами.

На кількох таких ми натрапили у локальних пабліках. Свої послуги вони пропонують за 230 - 300 гривень.

Блаблакар

Популярний ресурс для пошуку водіїв. Пропозицій на цей напрямок, до речі, дуже багато. З мінусів: авто може не приїхати, а водій скасувати поїздку. Ціни надзвичайно різні. Найдешевний варіант доїхати ми знайшли за 248 гривень, а верхня знайдена нами межа – 422 грн.

Скільки коштує доїхати до Світязя Скільки коштує доїхати до Світязя Скільки коштує доїхати до Світязя

Автостопом

Ще одним поширеним серед туристів шляхом дістатися на відпочинок – автостоп. З плюсів: це безкоштовно, дарує нові знайомства і пригоди, з мінусів: ці пригоди не завжди гарно закінчуються гарно.

* * *

Який би вид транспорту ви не обрали, бажаємо, аби відпустка принесла вам лише позитивні емоції і дала змогу перевести дух у цей неспокійний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів