Поділитись:

Скандальний військкомат в Одесі «відмазав» ухилянтів на 250 млн доларів (відео)

Понеділок, 03 липня 2023, 13:44
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Одеський військкомат видав посвідки для виїзду за кордон чоловікам призовного віку на загальну суму близько 250 мільйонів доларів. 

Про це повідомили на ютуб-каналі Української правди.

Журналістка УП Севгіль Мусаєва під час програми «УП. Чат» заявила, що, за її даними, Одеський військкомат видав 50 тисяч посвідок для виїзду за кордон з причини інвалідності. Середня вартість такого дозволу була від трьох до п'яти тисяч доларів.

«Наприклад, в Одесі, за даними, які я отримала від своїх співрозмовників, через цей військкомат в якості інвалідності видали посвідки більш як 50 тисячам людей. Середня такса була 3-5 тисяч доларів, тому ми можемо уявити масштаб зловживань. У Харкові так само чоловіки виїжджали. Я думала, що є зловживання, але не здогадувалась, що вони настільки масштабні », – розповіла журналістка.

Також журналіст Української правди Михайло Ткач додав, що призовники могли виїжджати і давати хабарі не тільки військкоматам, а могли користуватись системою «Шлях». До того ж, після низки розслідувань журналістів Української правди цікавою була реакція влади, зазначають у програмі «УП. Чат». Адже як оприлюднили дані про статки очільника Одеського військкомату Євгена Борисова, Президент України Володимир Зеленський доручив Валерію Залужному перевірити решту очільників військових комісаріатів та звільнити тих, у кого виявили порушення.

Нагадаємо: родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів, хоча сам Борисов заявляв, що не в курсі, чи є у його сім'ї майно в Іспанії. Згодом Президент України Володимир Зеленський дав термінове доручення звільнити його із займаної посади. Вже 28 червня за рішенням Ставки пана Борисова позбавили крісла очільника військового комісаріату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
08 квітня 2024
31 березня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
14 березня 2024
08 березня 2024
07 березня 2024