Поділитись:

На Волині зросла кількість безробітних, залучених до «Армії відновлення» (відео)

Субота, 08 липня 2023, 10:18
На Волині зросла кількість безробітних, залучених до «Армії відновлення» (відео)

На Волині із січня до червня 2023 року до виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту «Армія відновлення» залучили 124 безробітних. Торік тимчасові роботи виконували 28 безробітних.

Про це розповіла директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин, – йдеться в сюжеті Суспільного.

Цього року, з її слів, найбільше безробітних до суспільно важливої праці залучили Ковельська філія (49 людей), Камінь-Каширська філія (15 людей), Володимирська філія (5 людей) та Луцька філія (1 людина).

«Армія відновлення», сказала Алла Куцин, цього року задіювала працівників у таких громадах: Заболотівська, Ратнівська, Шацька, Камінь-Каширська, Старовижівська, Турійська, Головська, Головненська, Локачинська, Олицька, Маневицька, Сереховичівська, Колодяжненська, Прилісненська, Доросинівська, Любешівська, Копачівська, Сошичненська, Зимнівська, Велицька й Дубівська.

Як долучають до проєкту безробітних в Любешівській громаді

У Любешівській ТГ проєкт «Армія відновлення» стартував у червні 2023-го. Долучитися до суспільно-корисних робіт може будь-хто із зареєстрованих безробітних, – розповіла начальниця Любешівського відділу центру зайнятості Ольга Ковальчук.

З її слів, із працівниками попередньо укладають строковий трудовий договір. 

«Ці роботи відбуваються на умовах повного робочого дня, зарплата буде мінімальна, із жовтня – це 6 700 гривень. Це може бути і заготівля дров, розбір завалів тощо», – сказала спеціалістка.

Серед тих, хто в пошуку роботи й нині долучився до проєкту, – волинянин Володимир Шубіч, який допомагає облаштовувати укриття в Любешівському ліцеї. З початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну чоловік пішов воювати. Нині чоловік звільнений у запас, бо доглядає 89-річного батька. Каже: став на облік у центрі зайнятості, бо шукає роботу.

«Вирішив допомогти дітям, щоб мали укриття, щоб сховатися було де. З дев'ятої до шостої тут працюємо. Сьогодні сьомий день працюю», – сказав учасник проєкту.

Цьогоріч бюджет на проєкт в області становить 660 тисяч гривень, – розповіла директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин.

«Для Волині «Армія відновлення» більше характеризується, як «армія оборони», бо нас Бог милував, ми не маємо великих руйнувань. Упродовж січня-червня ми залучили 124 безробітних, майже увесь бюджет освоїли. Плануємо, що цей кошторис збільшимо та освоїмо більше мільйона гривень», – додала посадовиця.

Довідково: 
Програма орієнтована на працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров'я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану, зокрема безробітних та інших незайнятих осіб. Станом на 28 червня 2023-го на Волині налічується 1 713 актуальних вакансій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів