Поділитись:

Чому Зеленський і Дуда приїхали до Луцька

Неділя, 09 липня 2023, 17:00
Чому Зеленський і Дуда приїхали до Луцька

У неділю, 9 липня, до Луцька з неанонсованим візитом приїздили президент України Володимир Зеленський та Президент Польщі Анджей Дуда. Причина такого візиту не тільки в тісних добросусідських стосунках обох країн і не лише у військовій допомозі поляків, щоб зупинити російську навалу. 

Про це написав на своїй фейсбук-сторінці депутат Луцькради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик.

З його слів – справа в історії. Щороку 11 липня відзначають дату подій, які в українській історіографії називаються Волинська трагедія. А у польській їх називають Волинською різнею. Це обопільні етнічні чистки польського і українського населення на Волинських землях протягом 1943-44 років. І якщо українці про ці події майже нічого не знають, то для поляків це дуже дражлива тема.

«Подивіться, хто був присутній на месі в Луцькому костелі Святих Петра і Павла. Вище керівництво України та Польщі, а також вище духовенство.Це ще раз підкреслює високий рівень партнерських стосунків з поляками. Адже попри війну ми говоримо і про складні сторінки минулого. Прощаємо і просимо прощення», – йдеться в повідомленні.

На його думку, такою має бути позиція наших країн щодо Волинської трагедії. І лише тоді зможемо впевнено разом дивитися в майбутнє.

Нагадаємо: Володимир Зеленський та Анджей Дуда завітали до Кафедрального костелу святих Петра й Павла. Згодом Володимир Зеленський в замку Любарта провів координаційну нараду щодо соціально-економічної та безпекової ситуації у регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів