Поділитись:

На пляжах Світязя роздають повістки: чи лякає це відпочивальників (відео)

Понеділок, 10 липня 2023, 20:37
На пляжах Світязя роздають повістки: чи лякає це відпочивальників (відео)

На Шацьких озерах цього року багато відпочивальників. Якщо минулоріч на березі Світязя гуляло перекотиполе, то цьогоріч пляжі озера заполонили сотні, якщо не тисячі, відпочивальників.

Війна в Україні триває, а отже триває і мобілізація.  Місця масового відпочинку біля водойм відвідують і працівники ТЦК та вручають чоловікам повістки, – йшлося в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Відео, де люди у військовій формі, з папками ходять на пляжі та поблизу і нібито вручають повістки, публікують відпочивальники у мережі. Окрім того, у неділю 9 липня надвечір, коли усі люди поверталися додому з Шацьких озер, утворився довжелезний затор в напрямку Любомля. Зі слів очевидців, рух було ускладнено через те, що на місцевому блокпості працівники ТЦК також нібито вручали повістки.

На роботу працівників ТЦК на пляжах і вручення повісток відпочивальники і підприємці не скаржаться, каже очільник Шацької громади Сергій Карпук

«Скарг не надходило до Шацької селищної ради. Те, що вони в різні періоди і по-різному роздають повістки, ну це треба питати насамперед в них. Вони мене до відома не ставлять, якщо десь і здійснюється така робота на території громади, ось. Тому мені важко прокоментувати. Це фактично треба питати з перших вуст», – каже селищний голова.

Разом з тим, Шацький селищний голова переконаний, що таких заходів не уникнути, адже в країні триває війна. Нагадаємо, що сьогодні в Україні існує 4 види повісток: для уточнення даних; на проходження військово-лікарської комісії; для призову на строкову військову службу; мобілізаційне розпорядження.

Разом з тим відомо, що в українському законодавстві немає визначеного чіткого порядку, як саме потрібно вручати повістки. Фактично її можуть вручити особисто в руки будь-де: на вулиці, блокпосту, робочому місці, за місцем проживання або ж і на пляжі. Також ще раз нагадаємо, що вручення повістки не означає, що особу відразу ж відправляють на фронт. Виклик – це перевірка облікових даних насамперед і проходження медичного огляду визначення придатності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
05 квітня 2024
02 квітня 2024
10:45
27 березня 2024
23 березня 2024
13 березня 2024