Поділитись:

Водія «хаммера» вже ловили раніше і не оштрафували: нові деталі скандалу на Світязі

Вівторок, 11 липня 2023, 13:42
Водія «хаммера» вже ловили раніше і не оштрафували: нові деталі скандалу на Світязі

Працівники Шацького нацпарку склали протокол на 44-річного водія Hammer, який їздив пляжем озера Світязь.

Як виявилось, це уже не перший такий випадок у цього водія, – пише zaxid.net.

У пресслужбі поліції Волині зазначили, що особу водія встановили – ним виявився 44-річний мешканець Києва.

«Оскільки йшлося про порушення водного законодавства, то викликали працівників Нацпарку, які оформили на водія відповідні протоколи», – зазначають у поліції.

Нагадаємо: розповіли, хто був за кермом позашляховика, який понівечив пляж і налякав відпочивальників на Світязі.

Як повідомила у коментарі журналістам директорка Шацького нацпарку Марія Христецька, чоловік у 2018 році вже вчиняв аналогічне порушення – тоді він їздив центральним пляжем у селі Світязь на цьому ж автомобілі. За це на нього склали протокол.

Цього ж разу він їздив іншим пляжем. Чому чоловік повторно вчинив порушення і як пояснив свій вчинок, невідомо. Однак він начебто заявив про розкаяння.

«Водій свою провину визнає, кається і каже, що в подальшому такого робити не буде. Працівники нашої служби охорони провели з ним роз'яснювальну роботу», – зазначила посадовиця.


Вперше чоловіка за кермом Hammer, який їздив береговою лінією та навіть заїжджав у воду, помітили в 2018 році

На чоловіка склали протокол за ст. 91 КУпАП (порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду). Йому загрожує від 153 до 408 грн штрафу.

Додамо, що в судовому реєстрі є постанова щодо водія за порушення, скоєне в 2018 році. Але тоді його не оштрафували через закінчення строків давності, оскільки справу розглядали пізніше, ніж за три місяці після складання протоколу. Що ж до порушника, то на сайті судової влади особою, яка притягувалась до адмінвідповідальності у цій справі, був зазначений Владислав Поляков.

Нагадаємо: кілька років тому на Світязі вже був подібний інцидент: компанія на позашляховику Hummer проїхалася озером і пляжем. Шацьке відділення поліції з′ясувало, що за кермом автомобіля був приватний підприємець з м. Київ, 1978 року народження. Із горе-водієм провели профілактичну бесіду щодо правил поведінки на території Шацького НПП, також склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 91 КУпАП (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду). Справу про адміністративне правопорушення направили на розгляд суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
05 квітня 2024
02 квітня 2024
10:45
12 березня 2024
29 лютого 2024
22 лютого 2024