Поділитись:

Більше сотні «липових» документів виявили за пів року прикордонники на Волині

Середа, 12 липня 2023, 13:48
Більше сотні «липових» документів виявили за пів року прикордонники на Волині

Волинські прикордонники ефективно протидіють спробам незаконного перетину українсько-польського кордону по підроблених документах.

Про це у середу, 12 липня, повідомила пресслужба Волинського прикордонного загону.

Так, цьогоріч у пунктах пропуску для автомобільного та залізничного пасажирського сполучення інспектори виявили 135 фальшивок, які громадяни надавали для перевірки під час проходження паспортного контролю. Незаконно виїхати за кордон в основному намагалися чоловіки, яким на період дії воєнного стану обмежили виїзд з України.

Найбільше ознак підробок інспектори прикордонного контролю виявили у військово-облікових документах. Також порушники використовували «липові» посвідчення інваліда, багатодітного батька, свідоцтва про народження дітей та інші папери.

Правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності. Крім того, про усі випадки виявлення підробок прикордонники поінформували співробітників Нацполіції, оскільки в діях громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 КК України. 

За результатами роботи оперативно-розшукових підрозділів загону ліквідували два організовані злочинні угруповання та одну протиправну групу, що спеціалізувались на налагодженні каналів незаконного переправлення військовозобов'язаних за кордон, шляхом підробки дозвільних документів, в тому числі внесення фіктивних даних в систему «Шлях». Шістьом фігурантам оголосили про підозру за фактами виїзду 386 ухилянтів. Матеріали двох кримінальних проваджень вже передали до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024