Поділитись:

На Волині священнику облили фарбою автомобіль (відео)

Середа, 12 липня 2023, 15:02
На Волині священнику облили фарбою автомобіль (відео)

У селі Ратнів Луцького району у ніч на 11 липня невідомі облили фарбою автомобіль місцевого священника. Власники транспорту підозрюють, що зробити це міг хтось із місцевих, але хто і за що – не зрозуміло.

Зі слів дружини священника, жодних конфліктів напередодні не було. Проте цій події передувало чимало дивних збігів, – йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Ввечері 10 липня близько 21:00 год настоятель храму Святої Параскеви Православної церкви України в Ратному отець Валентин припаркував свій автомобіль під під’їздом, але вранці наступного дня виявив, що автомобіль облили фарбою.

«У нас сьогодні свято в селі. Ми прийшли за календарем за новим стилем. Це день рівноапостольної княгині Ольги. В церкві відбувається служба. Мій чоловік – священник місцевого храму. Запрошений владика до церкви на службу. І ось такий збіг, що ми мали їхати до церкви на службу, зустрічати владику. Вийшли – а в нас машина облита фарбою», – розповіла дружина священника Ірина Савчук.

Жінка підозрює, що їхню автівку обрали не випадково, адже поряд стояли й інші, але пошкодили лише їхню. І саме напередодні важливої для священника події. Й за дивним збігом центр села цієї ночі не освітлювався.

«Вимикається світло в трансформаторі. І вчора якраз було вимкнене світло і центр села не освітлювався», – зазначила Ірина Савчук.

О котрій годині все сталося – теж не знають. Одначе припускають, що найімовірніше зловмисники діяли під ранок.

Першим помітив, що з автомобілем щось не те, сусід Микола близько 08:00 год ранку, який вийшов на балкон. Зазначає, що до 02:00 год тут нікого не було, адже його сусід сидів під під’їздом, перекурював.

Зі слів чоловіка, в їхньому селі це вже не перший інцидент. Близько двох тижнів тому невідомі помалювали балончиками фуру одного з мешканців цього ж будинку.

Дружина священника не розуміє, який мотив мали зловмисники, оскільки напередодні жодних конфліктів ні з ким не мали. 

Правоохоронці кажуть: будуть шукати причетних.

Поки що цю подію зареєстрували в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про правопорушення, тобто кримінального провадження ще не відкривали. У поліції кажуть: мають добу, аби надати цій події правову кваліфікацію, відповідно до якої і будуть з'ясовувати, хто та навіщо у такий спосіб вирішив нашкодити священнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів