Поділитись:

«Я особисто проти»: як у Луцьку реагують на ремонт дворів (відео)

Четвер, 13 липня 2023, 14:39
«Я особисто проти»: як у Луцьку реагують на ремонт дворів (відео)

На початку липня розпочались ремонтні роботи 20 прибудинкових територій у Луцьку. У деяких дворах працівники вимощують бруківкою територію та облаштовують майбутні паркомісця. Журналісти вирішили дізнатися чи задоволені місцеві мешканці ремонтом біля їх будинків.

Про це інформує Суспільне.

Очільник департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк розповів, що раніше ремонти дворів були призупинені через війну. Відновили їх після звернень лучан, а роботи проводять сім підрядних організацій, які виграли тендери.

«Заплановано витратити на це й оплатити виконані роботи 30 мільйонів на поточний ремонт і 40 мільйонів на капітальний ремонт прибудинкових територій відповідно», – каже Осіюк.

На відремонтовану прибудинкову територію підрядники дають сім років гарантії. На вулиці Космонавтів, 4 ремонт уже завершується. Наразі працівники укріплюють бруківку, яку виклали у дворі на площі 600 квадратних метрів. Ремонт двору, за словами виконроба, на вулиці Космонавтів тривав з 6 червня. Ремонтникам залишилось тільки укласти асфальтобетон і все. Вони відновили повністю покриття під проїзну частину, тротуари.

Ремонт двору на вулиці Космонавтів, 4. Фото: Суспільне ЛуцькРемонт двору на вулиці Космонавтів, 4. Фото: Суспільне Луцьк
 

Триває також ремонт прибудинкової території на вулиці Ветеранів, 1 у Луцьку, який стартував у травні. У дворі кладуть бруківку, розширюють дорогу, роблять велосипедні доріжки та паркомісця. На момент знімання працівників підрядної організації, яка виконує роботи, на місці не було.

Прибудинкова територія на вулиці Ветеранів,1. Фото: Суспільне ЛуцькПрибудинкова територія на вулиці Ветеранів,1. Фото: Суспільне Луцьк
 

Що про ремонт думають місцеві?

Юрій Когут, який живе у будинку на Ветеранів з 1980-го року, говорить: ремонт прибудинкової території потрібен, але дерева, які вирізали для автостоянки, варто було б зберегти.

"Я особисто проти того, щоб вирубувати пів гектара дерев, щоби ці машини, що стоять тут, могли широко поставитися там. А взагалі покращення умов – воно звичайно є треба", – говорить чоловік.

Лучанин Юрій каже: у дворі його будинку для парковки вирізали дерева. Фото: Суспільне ЛуцькЛучанин Юрій каже: у дворі його будинку для парковки вирізали дерева. Фото: Суспільне Луцьк
 

Задоволений ремонтом у дворі на вулиці Космонавтів лучанин Василь. Він каже, що усе робиться як у Європі.

"Робиться, як сказати, по-європейськи. Це дуже гарно. Катаються дітки самокатами зараз ввечері. Є де покататися", – зазначив житель багатоповерхівки.

Лучанин Василь задоволений ремонтом прибудинкової території. Фото: Суспільне ЛуцькЛучанин Василь задоволений ремонтом прибудинкової території. Фото: Суспільне Луцьк
 

Як реагують на ремонти прибудинкових територій інші жителі обласного центру – у відео.

Нагадаємо: Неподалік Ківерців завершили ремонт правої частини мосту на дорозі Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів