Поділитись:

У Львові затримали експоліцейського з трьома кіло кокаїну (фото, відео)

П'ятниця, 14 липня 2023, 14:05
У Львові затримали експоліцейського з трьома кіло кокаїну (фото, відео)

Працівники ДБР припинили функціонування сталого каналу постачання еквадорського кокаїну до України: затримали колишнього правоохоронця під час збуту 3,3 кг кокаїну за 135 тисяч доларів США.

Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що правоохоронець входив до організованої злочинної групи, яка переправляла кокаїн з Латинської Америки через європейські країни до України. Продавали наркотик на території різних областей України гуртом від 1 кг. За кілограм брали 45 тис. доларів США.

До організованої злочинної групи крім правоохоронця входили службові особи митних органів та громадяни деяких країн ЄС.

Зазначають, що до війни наркоділки завозили в Україну значні партії наркотику через морський торговельний порт Одеси. Кокаїн ховали у спеціально обладнаній схованці в одному з контейнерів. Однак, через військові дії канал постачання перестав існувати й наркоділки створили новий шлях постачання наркотиків через сухопутний кордон з Польщею у Львівській області.

В Офісі генпрокурора повідомили, що затриманий експравоохоронець є мешканцем Львівщини, у минулому він проходив службу в поліції та звільнився у 2021 році. Затримали його у волі.

За отриманою інформацією, партія наркотиків мала потрапити на «чорний ринок», де вартість 3 кг кокаїну могла сягати 600 тисяч доларів США.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, обшуки за місцями можливого зберігання наркотиків, осіб причетних до вчинення злочину тощо.

Досудове розслідування у межах ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України триває. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

У Львові затримали експоліцейського з трьома кіло кокаїну (фото, відео)У Львові затримали експоліцейського з трьома кіло кокаїну (фото, відео)У Львові затримали експоліцейського з трьома кіло кокаїну (фото, відео)У Львові затримали експоліцейського з трьома кіло кокаїну (фото, відео)У Львові затримали експоліцейського з трьома кіло кокаїну (фото, відео)У Львові затримали експоліцейського з трьома кіло кокаїну (фото, відео)У Львові затримали експоліцейського з трьома кіло кокаїну (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
28 січня 2024
22 січня 2024
19 січня 2024
03 січня 2024
29 грудня 2023
20 грудня 2023
01 грудня 2023