Поділитись:

Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)

П'ятниця, 14 липня 2023, 17:11
Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)

ДКП «Луцьктепло» продовжує розповідати про хід виконання робіт в рамках підготовки до наступного опалювального сезону. Зокрема, про активне використання засобів та матеріалів, накопичених впродовж попереднього опалювального – початку міжопалювального періодів.

Про це йдеться у дописі, опублікованому в п'ятницю, 14 липня, на фейсбук-сторінці ДКП «Луцьктепло».

Так, завдяки співпраці Луцької міської ради з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), через Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) для потреб з підготовки теплового господарства міста до наступного опалювального сезону було передано чимало засобів. Серед іншого – запірну арматуру різних діаметрів. Найбільшу з них передбачено для використання на мережах Завокзального району.

Із зупинкою котельні на вул. Карбишева стало можливим виконання об’ємних робіт на її мережах. Зокрема – монтаж вже згаданої запірної арматури. Так, на магістральній мережі діаметром 600 мм розпочато роботи із заміни запірної арматури, що вичерпала свій експлуатаційний ресурс, на нову. Ця мережа живить тепловою енергією увесь 40-ий квартал, а безвідмовність нової запірної арматури дозволить уникнути зупинки котельні на випадок виникнення аварійної ситуації на магістральній мережі цього кварталу.

Запірна арматура меншого діаметру – 400 мм – в той же час встановлюється в тепловій камері на просп. Молоді. Попереднього року в цій же камері було встановлено нову запірну арматуру діаметром 500 мм, закуплену за рахунок інвестиційної програми підприємства. Нині ж на відгалуженні мережі, що транспортує теплову енергію на 33-ій квартал завдяки технічній допомозі від USAID ПЕБ замінено неробочу засувку на подавальному трубопроводі.

Між тим тривають роботи в рамках виконання цьогорічної інвестиційної програми. Зокрема, у червні завершено роботи із встановлення частотних перетворювачів на 23 котельнях. 

Частотні перетворювачі – обладнання, яке дозволяє виконувати плавний запуск електродвигунів насосного обладнання та працювати з мінімально необхідною потужністю, що сприяє не лише економії електроенергії, але й уникненню гідравлічних ударів, які можуть бути причиною витоків на мережах. 
Таким чином, із врахуванням частотних перетворювачів, що були встановлені при модернізації котелень в рамках Проєкту модернізації системи централізованого теплопостачання м. Луцька, що реалізується у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), усі котельні, що експлуатуються підприємством, обладнано засобами для здійснення плавного пуску. 

Впродовж червня-липня триває виконання іншого інвестиційного заходу – ремонт теплової мережі на просп. Відродження. Станом на сьогодні на об’єкті завершено монтажні роботи частини мережі від теплової камери на розі вул. Софії Ковалевської – просп. Відродження до р. Сапалаївки, здійснено перехід через річку та паралельно тривають земляні та монтажні роботи на ділянці навпроти готелю «Профспілковий».

Разом з тим, ремонтні бригади служби з ремонту устаткування теплових мереж продовжують виконувати роботи на дворових мережах. Як повідомлялося раніше, основними точками докладання зусиль цього міжопалювального сезону стали теплові мережі у дворах на вул. Захарова – вул. Декабристів та вул. Рівненська. Так, наприкінці червня – на початку липня тут було повністю завершено всі роботи із заміни зношених теплових мереж та мереж постачання гарячої води на нові попередньо-ізольовані.

Окрім того, аварійну ділянку теплової мережі було замінено у дворі Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання. Не зважаючи на наявність інших комунікацій та зливові дощі, що не сприяли швидкому виконанню, ремонтна бригада виконала увесь комплекс робіт, необхідних для монтажу попередньо-ізольованих трубопроводів.

Поміж тим, аварійні бригади займалися й ліквідацією витоків на мережах. Зокрема, впродовж звітного періоду було ліквідовано аварійні ситуації на просп. Грушевського, просп. Відродження, вул. Новочерчицькій, вул. Теремнівській. Витоки також було ліквідовано на магістральній тепловій мережі вул. Єршова та в прохідному тунелі під просп. Молоді. Роботи з ліквідації витоку на мережах постачання теплової енергії та постачання гарячої води розпочалися та тривають на перетині вул. Вороніхіна – вул. Щусєва. 

Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото)Як «Луцьктепло» готується до опалювального сезону (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів