Поділитись:

Десять найочікуваніших фільмів осені 2023 (відео)

Вівторок, 18 липня 2023, 09:07
Десять найочікуваніших фільмів осені 2023 (відео)

Ця осінь буде щедрою на зіркові кінопрем'єри: на нас очікують біографічний фільм «Наполеон» з Гоакіном Феніксом, повернення Тімоті Шаламе у другій частині «Дюни» та любовний трикутник із Зендаєю в центрі – у фільмі Луки Гуаданьїно «Претенденти».

Про це розповідає Vogue UA. 

«Я, Ніна»

Десять найочікуваніших фільмів осені 2023 (відео) 

Головна героїня стрічки «Я, Ніна» – Ніна Сокіл, успішна, яскрава, красива телеведуча (її грає акторка Ксенія Хижняк, відома, зокрема, за серіалом «Кайдаші»). Але в один день її життя починає рушитися, адже героїня стикається з онкологією. В основі сюжету лежить реальна історія української журналістки Яніни Соколової, яка 2018 року зіткнулася з цим діагнозом. Фільм присвячений темі онкології в Україні і є частиною однойменного проєкту, мета якого – допомогти онкохворим психологічно. Сценаристкою і режисеркою виступила Марися Нікітюк. 

7 вересня

«Претенденти»

Нова стрічка Луки Гуаданьїно, яку сам режисер описує як «сексуальну комедію». Зендая зіграє роль Таші, колишньої зірки тенісу, яка зараз тренує свого чоловіка Арта (актор Майк Фейст) та опиняється в центрі любовного трикутника. Третій герой трикутника – Патрік, колишній Таші та найкращий друг дитинства Арта, якого зіграв Джош О’Коннор із серіалу «Корона». Критики вже передбачають, що ця робота може принести Зендаї її першу номінацію на «Оскара». Для того, аби перетворитися на професійну тенісистку, 26-річна акторка тренувалася цілих три місяці перед зніманнями, які проходили в Бостоні торік. 

15 вересня

«Реаліті»

Кримінальна драма, заснована на реальній історії, що трапилася у Штатах 2017 року, коли ветеранка американської армії Реаліті Уіннер поширила секретні дані про участь Росії у виборах президента Америки, за що провела кілька років у тюрмі.

Реаліті Уіннер присвятила своє життя службі в американській розвідці і в неї попереду блискуча кар’єра. Проте все змінюється, коли Реаліті вирішує оприлюднити секретні дані про втручання росіян у вибори президента США. Тоді на порозі її будинку з’являються двоє агентів ФБР... В ролі Реаліті — номінантка на премію «Еммі» Сідні Свіні

21 вересня

«Вбивці квіткової повні»

«Вбивці квіткової повні» – нова стрічка Мартіна Скорсезе, робота над якою розпочалася ще п'ять років тому. Це екранізація однойменного документального бестселера журналіста Девіда Гренна 2017 року. У стрічці йдеться про розслідування серії смертей у індіанському поселенні в графстві Осейдж у 20-ті роки XX століття. Ці загадкові смерті були пов’язані з відкриттям родовищ нафти на цій території, що насправді відбулося в ті часи на землях корінних американців.

В головних ролях – Леонардо Ді Капріо, Роберт Де Ніро, Брендан Фрейзер та Джессі Племонс.

6 жовтня

«Продавці болю»

Десять найочікуваніших фільмів осені 2023 (відео) 

Ліза Дрейк (Емілі Блант), яка кинула школу, влаштовується на роботу в не дуже успішну фармацевтичну компанію у центральній Флориді, де незабаром опиняється в центрі злочинної змови зі смертельними наслідками. «Продавці болю» – драма Девіда Йетса, заснована на статті журналу New York Times Magazine 2018 року «The Pain Hustlers», а також на романі, який вийшов після статті, – про невдалий фармацевтичний стартап.

27 жовтня

«Дюна: частина друга»

У другій частині епопеї юний Пол Атрід (Тімоті Шаламе) та фремени вирушають у подорож, аби помститися заколотникам, які знищили його родину. Між коханням усього свого життя, Чані (Зендая), та долею всесвіту він вибирає боротьбу проти жахливого майбутнього, яке лиш він може передбачити. У другій частині побачимо кілька нових героїв: Остін Батлер грає Фейд-Рауту Харконнена, племінника барона Харконнена (Стеллан Скарскард), а Флоренс П’ю втілила на екрані роль принцеси Ірулан, доньки імператора Шаддама IV (Крістофер Вокен). Також у другій частині «Дюни» дебютує акторка Леа Сейду.

3 листопада

«Вбивця»

Психологічна драма Девіда Фінчера зображує загадкового безіменного кілера, який після доленосного промаху має боротися зі своїми роботодавцями, а також стає об'єктом міжнародного полювання на нього. Фільм знятий на основі однойменного графічного комікса Алексіса Нолента.

10 листопада

«Марвели»

Новий супергеройський блокбастер Marvel розповість нам історію трьох відважних героїнь: Керол Денверс / Капітан Марвел, Моніки Рембо та Камали Хан / Міс Марвел. Під час дослідження червоточини, пов’язаної з расою Крі, сили Моніки Рамбо змішуються із силами Камали Хан і Керол Денверс. Трійця об’єднується, щоб визначити, чому вони міняються місцями одне з одним кожного разу, коли використовують свої сили.

10 листопада

"Наступний гол – переможний»

Блискучий режисер, володар премії «Оскар» за стрічку «Кролік Джоджо»Тайка Вайтіті екранізував трагікомічну історію голландсько-американського футбольного тренера Томаса Ронгена. Він відомий, зокрема, тим, що взявся перетворити Збірну Американського Самоа з футболу, яка вважається найслабшою командою у світі, на елітну збірну, аби ті взяли участь в Чемпіонаті 2014 року. Роль Томаса Ронгена дісталася Майклу Фассбендеру.

17 листопада

«Наполеон»

Безсумнівно, один з найочікуваніших фільмів осені – історична драма Рідлі Скотта «Наполеон» з Гоакіном Феніксом у ролі французького полководця. Про сюжет наразі відомо мало, тільки те, що «Наполеон» розкаже про шлях до слави та влади «простого французького офіцера Наполеона Бонапарта», а також те, що у фільмі цілих шість батальних сцен. Жозефіну зіграла Ванесса Кірбі.

22 листопада

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів