Поділитись:

Скільки коштує проживання на Світязі у 2023 році

Вівторок, 18 липня 2023, 14:43
Скільки коштує проживання на Світязі у 2023 році

Колись пляжі навколо Світязя — найглибшого озера України — були заповнені відпочивальниками, зараз вони майже пусті. 

Яким може бути відпочинок на Шацьких озерах під час війни та скільки він буде коштувати — у матеріалі Вікон.

Другий місяць літа — розпал туристичного сезону. Озеро уже набралося води та стало доволі теплим. Крім того, тут покращується сервіс, є багато варіантів для активного відпочинку й тішать демократичні ціни. Нагадаємо: нещодавно ми розповіли, скільки коштує риба на Світязі, яка ціна на легендарні пончики, де можна знайти найдешевше житло і скільки коштує доїхати до Світязя.

Та попри це, через війну відпочивальників майже немає — людей обмаль. Є бази, які за перший місяць літа не прийняли ще жодного гостя. Частина взагалі не відкрилася, хоча до сезону були готові всі.

На озера туристи їдуть переважно у вихідні, в сонячну погоду, щоб розвіятися та отримати позитивні емоції.  Власниця однієї з баз відпочинку каже, що усе вільно, заповненість буває на два-три дні максимум. 

Нагадаємо: нещодавно ми розповіли, скільки коштує знаменитий світязький вугор, також показали, як урочище Гряда стоїть пусткою у розпал туристичного сезону.

Хоча туристів зовсім небагато, а в країні війна — ціни на проживання ніхто не підіймав. Власники баз відпочинку розуміють: людям зараз важко.

Переночувати на Шацьких озерах можна від 150 гривень. Якщо винаймати будинок на декілька сімей, то вартість житла обійдеться у кілька тисяч

Щоправда, спеціалізованих укриттів небагато. Більшість баз відпочинку користується правилом двох стін, адже усі зусилля спрямували на облаштування безпечних місць у школах та садочках. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів