Поділитись:

У Болгарії затримали чоловіка за погрозу убити міністра оборони через підтримку України

Четвер, 20 липня 2023, 04:16
У Болгарії затримали чоловіка за погрозу убити міністра оборони через підтримку України

У вівторок у Софії затримали 39-річного чоловіка, якого звинуватили у погрозах убити міністра оборони Болгарії Тодора Тагарева через його позицію щодо війни в Україні.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Euractiv.

Тагарев є членом нового уряду в Софії, він є проєвропейським політиком і рішуче виступає за військову підтримку України. Однак донедавна Болгарією керував тимчасовий уряд, призначений президентом Руменом Радевим, якого багато хто вважає прокремлівським.

Софійська окружна прокуратура повідомила, що 4 липня підозрюваний погрожував убити міністра, надіславши йому повідомлення на його особистій сторінці в соціальній мережі.

Стверджується, що чоловік погрожував Тагареву через те, що йому не подобалася його позиція щодо війни в Україні. Чоловік був затриманий на 72 години за постановою прокуратури.

Десять днів тому проросійські демонстранти вийшли на акцію протесту в Софії, вимагаючи, щоб Болгарія не надсилала військову допомогу Україні. Спочатку планували, що їхня хода під назвою «Марш за мир» дійде до резиденції Тагарева, але організатори змінили маршрут.

16 липня в телеінтерв'ю Тагарев заявив, що політика і пропаганда Кремля мають серйозний успіх у Болгарії.

«Її (пропаганду і політику. – Ред.) підтримують значні громадські групи, партії і певною мірою інститут президента», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів