Поділитись:

У Луцьку взяли в оренду ділянку під футбольне поле, а відкрили ще й паб (відео)

Понеділок, 24 липня 2023, 14:02
У Луцьку взяли в оренду ділянку під футбольне поле, а відкрили ще й паб (відео)

Громадська організація «Футбольний клуб «Адреналін» ще у 2015 році взяла в оренду у Волинської обласної ради площу з чашею басейну, де облаштували футбольне поле для дітей. Але в кінцевому результаті – це перетворилось в наливайку, та ще й з літньою терасою.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Керівниця комунального закладу науково-технічної творчості Оксана Філіпчук, на балансі якого знаходиться ця територія, забила на сполох. На її думку, здійснювати будь-яку торгівлю, а тим паче продавати міцні напої на території навчального закладу заборонено.

«Дані особи захватили територію, яка не є зданою в оренду. Вона знаходиться на балансі центру позашкільної освіти Волинської облради. Тут вони облаштували терасу і здійснюють продаж алкогольних напоїв. Я їх ще минулого року попереджала, що вони не мають права цього робити, адже це не їх територія», – каже керівниця.

За словами пані Оксани, в цьому закладі продають алкоголь навіть неповнолітнім, а на її зауваження про це ніхто не реагував. Тому жінка викликала представників майнового відділу обласної адміністрації та секретаря майнової комісії обласної ради Юрія Харченка. Щоб перевірити правдивість звинувачень, представники влади зробили таємну закупку, і їм таки вдалося придбати алкоголь. Пан Харченко розповів, що в облраді не давали дозволу громадській організації здавати приміщення в оренду.

«Нам продали алкоголь, там здійснювалась і інша підприємницька діяльність, хоча те територія не є в оренді, вона у власності навчального закладу. Взагалі уся земельна ділянка є власністю навчального закладу, й тому там продаж алкогольних напоїв заборонений. Передача майна в суборенду також заборонена без дозволу облради», – каже секретар.

Аби зафіксувати порушення, на місце викликали правоохоронців. Оксана Філіпчук також додала, що представники громадської організації «Андреналін» не надали жодних документів, які б засвідчили підстави, на яких здійснюється підприємницька діяльність.

Орендар ділянки Леонід Климчук каже, що громадська організація працює завдяки членським внескам, які сплачують батьки, щоб діти могли тренуватися. Цих коштів на утримання не вистачає, тому вони вирішили шукати інші джерела доходів.

«Щоб нам якось оплачувати комунальні послуги та інші видатки, ми зробили кафетерій. Можливо, там десь і розпивали, але ж робили це культурно. Ми почали розвиватися, почало приходити більше дітей. Деякі діти хочуть купити морозива, води чи щось поїсти. Позаминулого року ми так продавали морозиво», – розповідає чоловік.

Поліція усі факти внесла до єдиного журналу заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події й проводить необхідні перевірки. За тікі порушення з орендарем можуть розвірвати договір оренди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів