Поділитись:

Волинян попередили про небезпечну каву, від якої можна стати імпотентом

Понеділок, 24 липня 2023, 14:25
Волинян попередили про небезпечну каву, від якої можна стати імпотентом

Волинян попередили, що в каві, яку експортували з Австрії до України, знайшли небезпечний грибклвий токсин.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Так, до Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області надійшло інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) стосовно виявлення охратоксину А в меленій каві (виробник: Gruppo Gimoka srl, Trezzano S/N, Італія), що експортувалась з Австрії (оптовик: GUNZ Warenhandels GmbH, Mäder) до України (отримувач:ТОВ «ТД ГУРМАНДІЗ», вул. Костянтинівська 72, м. Київ, 04080).

«Звертаємо увагу операторів ринку, у разі наявності в обігу зазначеної продукції, просимо вжити заходи щодо вилучення її з обігу відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також проінформувати Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області: вул. Поліська Січ 10, м. Луцьк, Волинська область, 43010, тел.: +380 332 72-93-81», – йдеться у повідомленні.

Довідково:
Охратоксин A – отруйна речовина, яку виробляють широко поширені цвілеві гриби роду Penicillium і Aspergillus. Окрім кави, він зустрічається в зернових, бобових, пиві, родзинках, виноградному соку, вині, спеціях, м'ясі. Основна загроза охратоксину A полягає у його негативному впливі на нирки (нефротоксичність). Існують дані, що він здатний пошкоджувати нервову систему, пригнічувати імунітет, призводити до пухлин, негативно впливає на чоловічу репродуктивну систему, а також може проникати через плаценту, впливаючи на ембріони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів